Digiloikka hetkessä

Kirjoittaja: Matti Lepistö, tiedottaja, Helsingin Ekonomit

Kuvat: Henni Hyvärinen

 

Ekonominaisten toiminta ei tähän pysähdy. Näin ajatteli Miia Forsten, kun maan hallitus julisti poikkeustilan ja Helsingin Ekonomit perui kaikki tilaisuudet, joissa on ihmisiä paikalla.

 

Forsten oli jo sopinut kaksi tapahtumaa keväälle. Ensimmäiseen oli buukattu Hyvät pahat ja milleniaalit-kirjan kirjoittaneet Atte ja Karoliina Mellanen. Toisessa tilaisuudessa mentalisti Jose Ahosen oli määrä kertoa uudesta kirjastaan.

 

Forsten tarttui puhelimeen ja ehdotti puhujille webinaarin järjestämistä. Virtuaaliset tapahtumat saatiin pystyyn nopeasti ja linjoille toistasataa ekonomia.

 

“Livetilaisuudet siirrettiin ketterästi nettiin, josta iso kiitos kuuluu puhujille”, Forsten iloitsee.

 

Ekonominaiset oli Helsingin Ekonomien ensimmäinen kerho, joka toteutti webinaarin täysin etäyhteyksien varassa. Sittemmin kevään aikana on järjestetty jo kymmeniä webinaareja, jotka ovat keränneet useita tuhansia katsojia.

 

“Vaikka ikävä on jo kova fyysisiin tilaisuuksiin ja sosiaaliseen kanssakäymiseen, on webinaareissa se etu, että yhä useampi ihminen pääsee osallistumaan. Webinaareja järjestämme varmasti jatkossakin perinteisten tapahtumien rinnalla”, Forsten sanoo.

 

 

Ekonomiksi kahden tutkinnon jälkeen

 

Miia Forsten on toiminut kaksi ja puoli vuotta Ekonominaisissa. Kerho järjestää kaikille Helsingin Ekonomien jäsenille avoimia tapahtumia.

 

“Liityin pari vuotta sitten johtokuntaan opiskelijajäsenenä”, Forsten naurahtaa.

 

Syy naurahdukseen on se, että useimpiin kyltereihin verrattuna Forsten opiskeli kauppatieteiden maisteriksi jo työelämää nähneenä.

 

“Ekonomiksi tuleminen on ollut pitkäjänteinen projekti. Opiskelin ensin merkonomiksi ja tradenomiksi, jonka jälkeen olin pitkään työelämässä. Kauppatieteiden maisteriksi valmistuin vuonna 2018 Lappeenrannan–Lahden teknillisestä yliopistosta”, Forsten kertoo.

 

“Olen tyypillinen esimerkki jatkuvasta opiskelusta läpi elämän. Uuden oppiminen, jatkuva kehittyminen ja laaja-alaisuus kuvaavat parhaiten uraani enemmän kuin sellainen tosi fokusoitunut ja selkeä urapolku. Olen enemmänkin tarttunut tilaisuuksiin kuin tehnyt kovin tarkkoja suunnitelmia.”

 

Utelias luonne, rakkaus, opiskelu ja työt ovat vieneet Forstenin Saksaan, Englantiin ja Irlantiin. Pisimmän uran hän on tehnyt kansainvälisissä yrityksissä markkinoinnin ja avainasiakkuuksien parissa.

 

“Kosmetiikka-alalla työskentelin viisitoista vuotta, josta puolet L’Oréalilla.”

 

 

Ulkoilua ja itsensä kehittämistä

 

Digimarkkinoinnin opintojen jälkeen Forsten työskentelee tällä hetkellä markkinointipäällikkönä Emkine Oy:lla työkykyjohtamisen parissa.

 

Forstenin mukaan teema on koronan myötä ajankohtaisempi kuin aikoihin, sillä etätöiden myötä signaaleja työntekijöiden hyvinvoinnista on aiempaa vaikeampaa huomata.

 

”Työssä pääsee monipuolisesti hyödyntämään digimarkkinoinnin ja viestinnän keinoja ja kanavia. Lisäksi palveluiden kaupallistaminen yrityssektorille laajentaa kuluttajamarkkinoinnin osaamistani.”

 

Emkine tuottaa työkykyjohtamisen asiantuntijapalveluita. Miten Forsten itse huolehtii hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan poikkeusoloissa?

 

“Yritän pitää huolta arjen rytmistä myös etätöissä. Lounastauot tuppaavat tosin välillä unohtumaan tai viivästymään. Olen kuitenkin pitänyt kiinni siitä, että jokainen työpäivä päättyy kävelylenkkiin tai muuhun ulkoiluun”, Forsten kertoo.

 

Vapaa-ajallaan Forsten ei ole luopunut itsensä kehittämisestä.

 

“Ulkoilun lisäksi olen seurannut osaamiseen liittyviä webinaareja sekä käynyt verkkokursseja”, hän kertoo.

Forsten kertoo, että ikävä ihmisten ilmoille on jo kova.

 

”Haaveilen siitä, että saan sosiaalisen elämän ja huolettomuuden takaisin”, hän kertoo.

 

”Kohdallani arjen pyörittäminen on toki helpompaa kuin heillä, joilla on lapsia. Minulle korona on tarkoittanut myös elämän hidastumista. Olen ehtinyt miettimään työelämän lainalaisuuksia ja arvojani. Ajatus on vahvistunut sen osalta, että markkinointi ja asiakkuuksien kehittäminen kiinnostavat yhä. Työuraani on jäljellä vielä kaksikymmentä vuotta, joten odotan innolla, mitä kaikkea uutta ehdinkään vielä oppia ja tehdä”.

 

 

”Johtokunnassa on hyvä yhteishenki”

 

Miia Forsten suunnittelee jo innoissaan tulevia Ekonominaisten tapahtumia.

 

”Johtokunnassa parasta on se, että tapahtumien kautta pääsee tuomaan esille mielenkiintoisia ilmiöitä. Ekonominaisissa emme ole sidottuja mihinkään tiettyyn teemaan, vaan pystymme järjestämään todella laaja-alaisesti itsensä kehittämiseen ja ammattiosaamiseen tai hyvinvointiin liittyviä tapahtumia”, Forsten sanoo.

 

”Hienoa on myös se, että tapahtumien järjestäjänä pääsee altistamaan itsensä sellaisille yrityksille ja puhujille, joiden kanssa ei ehkä muuten olisi tekemisissä.”

 

Forsten vinkkaa, että Ekonominaisten johtokunnassa avautuu ensi vuonna vapaita paikkoja.

 

”Monet meistä ovat olleet johtokunnassa neljä vuotta eli maksimimäärän. Suosittelen hakeutumaan johtokuntatyöskentelyyn, sillä luottamustehtävä antaa paljon. Tämä on kiva harrastus, jota voi tehdä omien rahkeiden mukaisesti”, Forsten suosittelee.

 

Haku johtokuntiin avautuu loppuvuodesta.

 

”Ekonominaisten johtokunnassa on todella hyvä yhteishenki, joten tervetuloa mukaan”, Forsten sanoo.

 

 

Miia Forsten

 

  • Syntynyt Espoossa
  • Asuu nykyään Helsingissä
  • Kauppatieteiden maisteri 2018, Lappeenrannan–
    Lahden teknillinen yliopisto LUT
  • Pitkä ura markkinoinnin ja avainasiakkuuksien parissa,
    työskentelee nykyisin markkinointipäällikkönä
  • Ekonominaisten johtokunnan jäsen
  • Kuuluu myös Oopperan kummeihin