Ekonomi Summit 2020

 

Ekonomi Summit järjestetiin tänä vuonna virtuaalisesti. Tapahtumaan ilmoittautui yli 1 700 ekonomia ja kylteriä eri puolilta Suomea ja ulkomaita myöten.

 

Mikä on datan tulevaisuus? Miten datalla voi tehdä rahaa? Kuinka data nivoutuu yhteen hyvinvoinnin tai etiikan kanssa? Näistä teemoista kertoivat tulevaisuudentutkija Mika Aaltonen, toimitusjohtaja Annu Nieminen, teknologiajohtaja Ilkka Korhonen ja johtaja Antti Kivelä. Tilaisuuden juonsi Peter Nyman.

 

Tällä sivulla voit katsoa tallenteet puheenvuoroista sekä paneelikeskustelun.

Puhujat

 

Mika Aaltonen

tulevaisuudentutkija, AI Strategy Company

 

Mika on kauppatieteiden tohtori, tulevaisuudentutkija ja ennakoinnin ja kompleksisuuden dosentti. Hän on konsultoinut useiden maiden hallituksia ja suuryritysten johtoa ympäri maailmaa. Mika on myös kirjoittanut 15 kirjaa ja yli 100 artikkelia yhteiskunnan muutoksesta, ennakoinnista, kompleksisuudesta ja päätöksenteosta.

 

 

Annu Nieminen

toimitusjohtaja, The Upright Project

 

Annu on The Upright Projectin perustaja ja toimitusjohtaja. The Upright Project arvioi tekoälyn avulla yritystoiminnan vaikutuksia ympäristöön, ihmisiin ja yhteiskuntaan.

 

 

Ilkka Korhonen

teknologiajohtaja, Firstbeat

 

Ilkka on teknologiajohtaja ja hyvinvointiteknologian tutkija. Firstbeat on hyvinvoinnin, huippu-urheilun ja kuluttajatuotteiden analytiikkaa kehittävä yritys, jonka kehittämä sydämen sykevälianalyysi auttaa yksilöitä, yrityksiä ja urheilujoukkueita johtamaan suorituskykyä ja hyvinvointia.

 

 

Antti Kivelä

johtaja, Sitra

 

Antti johtaa Sitran Uudistumiskyky-teemaa. Teema-alueen tavoitteena on parantaa Suomen ja suomalaisten uudistumiskykyä ja -halua suomalaisen yhteiskunnan kilpailukyvyn ja resilienssin varmistamiseksi.

 

Paneelikeskustelu

 

Puheenvuorojen jälkeen data-teemaan pureuduttiin lisää Peter Nymanin juontamassa paneelikeskustelussa.

 

Behind the Scenes

 

Terveys ja hyvinvointi ovat etusijalla, joten Ekonomi Summit järjesttiin alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen virtuaalisesti. Alla olevan videon kautta voit kurkistaa kulissien taakse. Videon on kuvannut Jarkko Louhelainen.

 

Tapahtuman hyväntekeväisyyskohde

 

 

Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos-hanke on Ekonomi Summitin hyväntekeväisyyskohde. Vamos tukee 16-29-vuotiaita nuoria kohti koulu- ja työelämää. Vamoksen asiantuntijat ovat tavattavissa virtuaalisesti Brellassa.