Mikä riittää?

Mikä riittää?

Tämä kirjoitus on omistettu sinulle, joka surffaat päivittäin moninaisten odotusten, vaatimusten ja olettamusten aallokossa. Meille jokaiselle tarjoillaan jatkuvalla syötöllä impulsseja siitä, millaisia meidän pitäisi olla, mitä meidän pitäisi saavuttaa ja miten meidän pitäisi elää. Yhteiskuntamme ruokkii vertailukelpoisuuden kulttuuria, jossa pyrimme jatkuvasti olemaan parempia, menestyvämpiä ja täydellisempiä versioita itsestämme.

Milloin pysähdyit viimeksi kuuntelemaan omaa sisäistä ääntäsi ja pohtimaan omia odotuksiasi? Johdatko elämääsi vai soljutko vain virran mukana? Kun tunnistamme omat kyvykkyytemme ja tavoitteemme, on helpompaa suhteuttaa ulkoiset odotukset omaan elämään sopiviksi. Opettelemalla sanomaan aika-ajoin ”ei”, vapautuu aikaa ja energiaa niille asioille, jotka ovat merkityksellisiä ja voimaannuttavia kuten toistemme auttaminen. Kun tekee päivässä omilla teoillaan yhden ihmisen onnelliseksi, se voimaannuttaa ja palkitsee niin avun saajaa kuin antajaakin. Pienilläkin teoilla on suuri merkitys.

Auttaminen on voittoisa strategia”, toteaa Ilkka Parviainen Helsingin Ekonomien 2/2024 Jäsenlehden  ”Tekeekö miljoonasalkku onnelliseksi”-jutussa. Lue Ilkan mielenkiintoinen ekonomitarina ja pohdi samalla, mikä on sinun oman elämäsi voittoisa strategia ja miten sinä strategiaasi toteutat.

Meille jokaiselle tavoitteet ja unelmat ovat tärkeitä. On hyvä löytää tasapaino omien unelmien ja ulkoisten odotusten välillä. Kuuntele sisäistä ääntäsi ja tunnista, mikä tekee sinut onnelliseksi ja hyvinvoivaksi.  Arvostetaan toistemme valintoja ja sitä, että jokainen meistä surffaa omia aallokkojaan omassa tahdissaan.

Sinä riität ja olet erinomainen juuri sellaisena kuin olet.

Aurinkoista ja hyvinvoivaa kesää kaikille!

 

Marjaana Töyli
Toiminnanjohtaja ja päätoimittaja
marjaana.toyli(at)heko.fi, 040 7057788

 

🔎 LUKUVINKKI

Helsingin Ekonomit julkaisee jäsenlehteä, joka ilmestyy neljännesvuosittain. Klikkaa linkistä ja sukella toimintaamme lehden artikkelien kautta