“Nyt kun on aikaa opiskella”

Anna Airikkala-Eghaghara sai Helsingin Ekonomien apurahan osaamisen syventämiseen. Tässä kirjoituksessa hän kertoo siitä, miten hän apurahan käytti.

Kun vanhempainvapaalle siirtyminen läheni, olin jo shortlistannut kasan kursseja jotka suunnittelin suorittavani. Luulisi, että kolmanen lapsen myötä realiteetit olisivat olleet paremmin hallussa, mutta ei. Perhevapaa eteni, lista ei. Kesän alussa heivasin listan menemään ja päätin keskittyä yhteen Aallon online-kurssiin. Service Management oli työnkuvani kannalta se kaikkein keskeisin.

 

Tähän kannattaa satsata

Jossain sivulla vilahti ilmoitus Ekonomiliiton apurahoista. Haku oli kovin simppeli ja vaivaton. Vaikka kyseessä oli aika edullinen kurssi, tuntui kivalta kun apurahahakemus hyväksyttiin (toki se oli näin mammalomalla mukava taloudellisestikin). Tuli fiilis, että tähän kannattaa jonkun muunkin mielestä satsata. Sain siitä puhtia suorittaa opintoja.

 

Aikatauluta!

Vaikka motivaatio oli kohdillaan, arki kolmen lapsen äitinä, joista pienimmän kanssa oleminen on kovin intensiivistä, nakersi opiskeluintoa. Sovin isäni kanssa viikottaiset vauvan ulkoiluajat jolloin voisin keskittyä täysillä suorittamaan kurssia. Parin ensimmäisen viikon jälkeen otin tavaksi siivota ennen koneen avaamista, kerran (tai kaksi) kirin univelkaa kun olisi pitänyt antaa palaa koneen ääressä, joskus on ennen kurssimateriaaleihin syventymistä mieli jumittanut Netflixin äärellä. Keskittyminen vauva-arkeen ja samalla omaehtoinen opiskelu on haastavaa. Piste. Selkeät aikataulut ovat olleet minulla ainoa keinoa edistyä edes tätä tahtia.

 

Loppukiri

Nyt häämöttää kurssin viimeiset osuudet ja töihin paluu osuu samalle viikolle. Mukavaa palata töihin kun kurssin anti on vielä tuoreessa muistissa. Sikäli kannatti siis nukkua muutamat kerrat kun olin suunnitellut opiskelevani.

 

Helsingin Ekonomit jakaa vuosittain jäsenilleen apurahoja oman osaamisen kehittämiseen ja ylläpitoon. Seuraava haku käynnistyy jälleen keväällä 2022.