EKONOMI SUMMIT 20.9.2024

Tulevaisuus. Yhdessä.

 

 🕕 Aika: Perjantaina 20.9.2024
 📌 Paikka: Koskenranta, Helsinki & etänä

 

Millaiseksi maailma voisi muuttua, kun unelmoimme yhdessä ja inspiroimme toisiamme? Ekonomi Summit  tarjoilee mm. tähän kysymykseen vastauksia. Kyseessä on Helsingin Ekonomien vuoden päätapahtuma, johon Helsingin Ekonomit toivottaa kaikkien ekonomi- ja kylteriyhdistyksien jäsenet tervetulleiksi. Ekonomi Summit järjestetään nyt jo yhdeksättä kertaa ja luvassa on innostusta, inspiraatiota, oivalluksia ja ystäviä. Tänä vuonna tapahtuman teema on Tulevaisuus.Yhdessä.

 

OHJELMA

16.00               Ilmoittautuminen, verkostoitumista ja ruokailu (lähiosallistujat)

18.00 – 21.00  SUMMIT-SEMINAARI

                       Tulevaisuuspaneeli *
                      👉 Panelistit: Ilkka Halava, Elina Hiltunen ja Heidi Schauman. Moderaattori: Jussi Kärki, Talouselämä.

                       Unelmien horisontti **
                      👉 Jari Saario

                       Yhdessä ulapalla ***
                     👉 Mikael Gabriel ja Jari Saario

 

21.00 – 23.00 SUMMIT AFTERWORK (lähiosallistujat)

                     👥 Verkostoitumista ja iltapala
                     🪩 Afterwork-keikka: ILTA

 

 

*) Tulevaisuuspaneeli

Tulevaisuus kuuluu meille kaikille, ja jokaisella on valta ja velvollisuus vaikuttaa siihen. Mikä luo toivoa kestävyysmurroksen keskellä? Miten science fiction auttaa ennakoimaan tulevaa? Mitä ovat tulevaisuuden villit kortit? Tässä paneelissa keskitytään paremman huomisen luomiseen. Paneelissa esiintyvät arvostettu tulevaisuudentutkija Ilkka Halava, visionäärinen futuristi Elina Hiltunen ja kokenut talouden ammattilainen Heidi Schauman. Keskustelua johtaa Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki. He tarjoavat inspiroivia näkemyksiä ja konkreettisia keinoja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen, jotta olet valmis kohtaamaan huomisen haasteet jo tänään ja kääntämään ne mahdollisuuksiksi.

 

**) Unelmien horisontti

Mistä löytää rohkeus lähteä toteuttamaan suurta tavoitetta? Miten pitää pää kylmänä ja tavoite kirkkaana ääriolosuhteissa? Entä miten kerta toisensa jälkeen ylitetään eteen tulevat esteet? Atlantin yli ja takaisin soutanut suomalainen entinen palomies Jari Saario vastaa muun muassa näihin kysymyksiin puheenvuorossaan. Hullu saa olla, muttei tyhmä. Unelmat on tehty saavutettaviksi.

 

***) Yhdessä ulapalla

Mikael Gabrielilla oli ollut yli vuoden mittainen tauko musiikin tekemisessä ja Jari Saarion hullu urakka sytytti Mikael Gabrielin sisäisen liekin: hän inspiroitui tekemään uutta musiikkia. Mikael Gabrielin ja Jari Saarion yhteishaastattelu oivalluttaa meitä inspiraation tärkeydestä ja siitä, kuinka voimme inspiroida toinen toistamme.

ESIINTYJÄT

Ilkka Halava
Ilkka on tulevaisuustutkija (KTM), yritysvalmentaja (CBC) sekä Prime Frontier Oy:n ja Future Works Oy:n toimitusjohtaja. Hän on sydämellinen radikaali, sosiokulttuurisen muutoksen eturivin osaaja, myötäajattelija ja mahdollisten tulevaisuuksien tarkkanäköinen kartoittaja sekä paremman huomisen rakentaja.
Elina Hiltunen
Elina on tulevaisuustutkija (KTT) ja kirjailija, joka on valittu maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon (Forbes 2020). Hän on kemian diplomi-insinööri ja parhaillaan erikoistuu Maanpuolustuskorkeakoulussa science fictionin käyttöön tulevaisuuden uhkien ennakoinnissa.
Heidi Schauman
Heidi on taloustietelijä (KTT) ja toimii Danske Bankin tutkimusjohtajana. Hän on aiemmin työskennellyt ekonomistina Nordeassa ja eri tehtävissä Suomen Pankissa sekä Aktian pääekonomistina ja Swedbankin Suomen-toimintojen pääekonomistina.
Jari Saario
Jari on palomies, joka nosti suomalaisen sisun maailmankartalle soutamalla Atlantin yli ja takaisin. Hänen tarinansa kannustaa meitä toimimaan aktiivisesti oman tulevaisuutemme eteen. Unelmat kantavat, vaikka olisit ylösalaisin soutuveneessä maailman laidalla!
Mikael Gabriel
Mikael Gabriel on Suomen musiikin moniottelija, jota Jari Saarion hullu tempaus inspiroi luomaan uutta musiikkia pidemmän tauon jälkeen. Luovaa energiaa artisti on musiikin lisäksi tuonut ravintolamaailmaan avaamalla virtuaaliravintola Gabriel’s Pizzan.
Afterwork-keikka: ILTA
ILTA tuli tunnetuksi vieraillessaan Cheekin ”Sillat”-kappaleella. Hänet on nähty myös Tähdet, tähdet -ohjelmassa (2017) sekä UMK:n finaaleissa (2021). Tulevana syksynä ILTA hurmaa katsojat Vain elämää -ohjelmassa sekä Ekonomi Summitissa.