Aino-Mari Kiianmies: Kolme kiveä, joihin sinäkin kompastut

AINO-MARI KIIANMIES, Johtamisen visionääri

Olen sparrannut viime vuosina kymmeniä startup-foundereita.
Olen valmentanut satoja ekonomeja, juristeja, johtajia ja joogaajia.
Olen puhunut tuhansille.
Olen harrastanut itsereflektiota.

Tiedätkö mitä?

On kolme kiveä, joihin lähes kaikki meistä kompastuu.
Tässä ne tulevat, positiivisen kautta. Ota lahja vastaan – opi ja arvosta.

 

1. Kirkasta fokusta

On helppo hukkua informaatiotulvaan ja mahdollisuuksien mereen. On houkuttelevaa poimia mielekkäitä asioita ja pikavoittoja kuin karkkikaupassa. On vaivatonta kulkea virrassa pysähtymässä miettimään, mihin on menossa. Pysähtyminen ja fokuksen kirkastaminen vaatii ponnistelua. Mitä useammin jaksat tarkistaa suuntaa, tarkentaa kuvaa, sitä todennäköisemmin pääset perille.

2. Kunnioita rajojasi

Nykyaikana burnoutista on tullut ikäänkuin trendikäs tapa ilmaista, että on kova tekemään töitä. Suosittelen opettelemaan omien rajojen kuuntelemista, mielellään etukäteen, ennen seinäänajoa. Oikeasti, aktiivisesti kuuntelemaan, mikä vaatii pitkäjänteistä tarkkailua ja kiinnostusta oppia tuntemaan itsensä. Sillä luodaan pohja kestävälle, vuosikymmenten toimintakyvylle. Esimerkiksi startup-yrittäjien itsensä johtamisen ja hyvinvoinnista huolehtimisen taitojen varmistaminen kannattaisi olla korkealla myös sijoittajien prioriteettilistalla.

 3. Tiedosta pelisäännöt – ja opettele pelaamaan 

Mitä peliä pelaat ja mitkä ovat sen säännöt? On turha kerätä pelimerkkejä, jos pelin ideana on päästä mahdollisimman nopeasti maaliin. On turha kiertää pelilaudan kaikki paikat, jos on mahdollisuus käyttää ohitustietä. On turha keskittyä näpertelyyn, jos pelin nimi on myynti, kassavirta ja kasvu. Tiedosta pelisäännöt ja opettele pelaamaan sitä peliä, missä olet, mahdollisimman hyvin.

 

Haluatko kuulla lisää? Ilmoittaudu webinaariin!

Valmenna itsesi menestykseen
Pe 1.10. klo 8.30
ILMOITTAUDU TÄSTÄ >

Aino-Mari Kiianmies on laskentatoimen ekonomi, juristi ja johtamisen väitöstutkija, jonka asiakkaisiin lukeutuu niin Suomen suurimpia yrityksiä, pörssiyritysten johtajia, ministeriöitä kuin startuppeja. Hän puhuu, valmentaa ja konsultoi fiksusta johtamisesta ja tulevaisuuden metataidoista. Aino-Mari on ollut Helsingin Ekonomien tulevaisuustyöryhmässä ja toimii Suomen Ekonomien yrittäjyystyöryhmän, Suomen Strategisen Johtamisen Seuran skenaariotyöryhmän ja Suomen Lakimiesliiton tulevaisuusvaliokunnan jäsenenä. Hän on myös Future Boardin ja EWLA:n hallituksissa sekä Naisjuristien puheenjohtaja.

Lue lisää: ainomari.com