Kansainväliset Ekonomit – International Club After Work Event 19.4.2022

Ensimmäinen International Club AW-tapahtuma ylitti kaikki odotuksemme! Suurin osa osanottajista kuului kohderyhmäämme eli ei-suomenkielisiin jäseniin, joille halusimme järjestää verkostoitumistilaisuuden. Monet olivat liittyneet Helsingin Ekonomeihin juuri verkostoituakseen, mutta eivät olleet saaneet englanninkielistä kutsua vielä tähän mennessä. Pelkkä kutsu oli jo merkinnyt monelle paljon ja tyytyväisyys paistoi monen osallistujan kasvoilta koko tilaisuuden ajan. Lisäksi mukana oli meitä suomalaisia jäseniä, jotka haluaisimme nähdä Suomen kansainvälistyvän lisää. Myös meillä oli ihana ilta.

Keskustelut käynnistyivät vilkkaina välittömästi ja sain kuulla monia kiinnostavia elämäntarinoita Suomeen muuttaneilta ekonomeilta. Illan lämminhenkisyys oli käsinkosketeltavaa ja jatkot käynnistyivät spontaanisti tilaisuuden päätyttyä. Lähtiessäni kotiin hiukan ennen puoltayötä näin vielä ydinporukan jatkavan verkostoitumistaan.

Ajatus nyt järjestetystä tapahtumasta syntyi jo viime vuonna Helsingin Ekonomien Tulevaisuustyöryhmässä. Kansainväliset Ekonomit-kerho toteutti tuon idean ja mielestäni kaikki mistä olimme puhuneet toteutui yli odotusten. Kiitän kaikkia osallistujia upeasta tunnelmasta ja erityisestä illasta, joka antaa uskoa parempaan tulevaisuuteen meille kaikille. Erityiset kiitokset myös Suomen Ekonomien Ted Apterille, joka piti lyhyen puheenvuoron tilaisuudessamme ja lähti myös jatkoille!

Kirjoittaja liittyi Kansaivälisten Ekonomien kerhon johtokunnan jäseneksi vuoden 2021 lopulla ja on toiminut  Helsingin Ekonomien Tulevaisuustyöryhmän ja Koulutustyöryhmän jäsenenä vuoden 2021 alusta

Tarja Kokko