Marjaana Töyli lehden pääkirjoituksen kuva

Kestävän kehityksen asialla

Lehden pääkirjoitus

 

Yhdistyksemme 84. toimintavuosi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Tänä vuonna toimintaa toteutetaan kestävän kehityksen teeman alla ja se näkyy mm. toiminnan kehittämisessä, arjen valinnoissa ja tavassa toimia. Haluamme osaltamme varmistaa, että tuleville sukupolville jää vähintään yhtä paljon mahdollisuuksia kuin meillä on nyt – mieluusti jopa enemmän.

 

Vuoden teemaksi nostettu kestävä kehitys on ollut oleellinen osa yhdistyksemme toimintaa jo vuosikymmenten ajan. Toimintamme tarkoitus on linjattu eri sanamuodoin yhdistyksemme säännöissä vuodesta 1935 alkaen. Tällä hetkellä se on ilmaistu seuraavasti: ”toimimme yhdyssiteenä jäsentemme kesken, tuemme ensisijaisesti jäsentemme ammatillisia ja sivistyksellisiä pyrkimyksiä sekä lisäksi edistämme jäsentemme tietoja ja taitoja ennen kaikkea taloudellisella alalla. ” Pelkistetysti sanottuna luomme mahdollisuuksia inhimillisen pääoman kasvulle niin osaamisen, hyvinvoinnin kuin verkostoitumismahdollisuuksienkin kautta.

 

Kuinka sinä voit turvata oman henkilökohtaisen kestävän kehityksesi? Helsingin Ekonomien jäsenyys tarjoaa siihen lukuisia mahdollisuuksia, joista on kerrottu tässäkin lehdessä.

 

Lehden sisältö rakentuu pääosin yhteisömme toimijoista ja toiminnasta – niin jo toteutetuista kuin tulevistakin tapahtumista. Koska elämme vaalivuotta ja edessä on EU- ja eduskuntavaalit, on Suomen Ekonomit valmistellut hallitusohjelmatavoitteet tulevaa hallitustyötä ajatellen. Tavoitteista on päättänyt Suomen Ekonomien hallitus, jossa on mukana myös neljä Helsingin Ekonomien jäsentä. Kerromme tässä numerossa millaisia hallitusohjelmatavoitteita Suomen Ekonomit ajaa poliittisille päättäjille.

 

Nyt sinullakin on mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa siihen, millaista toimintaa toteutamme tulevaisuudessa. Yhteisömme lähes 17 000 jäsenestä 150 jäsentä toimii vuosittain aktiivisesti eri rooleissa hallituksessa, johtokunnissa ja työryhmissä. Tällä hetkellä ajankohtaista on haku työryhmiin, joista kerrotaan tarkemmin lehden takakannessa. Tule mukaan jakamaan osaamistasi, oppimaan kollegoilta ja tekemään yhteistä tulevaisuuttamme. Päätöksillä ja valinnoilla voimme osaltamme tukea kestävää kehitystä.

 

Hae mukaan työryhmiin tästä
Työryhmähaku on auki 17.2.2019 asti

 

 

Marjaana Töyli, toiminnanjohtaja

Helsingin Ekonomit

 

Tämä pääkirjoitus on julkaistu alun perin Helsingin Ekonomien lehdessä 1/2019 sivulla 3.