Kylterit, alumnit ja Helsingin Ekonomien jäsenet yhdessä!

Helsingin Ekonomit ry aloitti virallisen yhteistyön viime vuoden lopulla useiden eri kaupunkien kylteri- ja alumnijärjestöjen kanssa. Helsingin Ekonomien jäsenistä peräti 70% on suorittanut kauppatieteellisen tutkintonsa pääkaupunkiseudun ulkopuolella, joten koemme tärkeänä, että olemme lähellä jäseniämme siellä missä he ovat ja siellä mistä he ovat tulleet. Tämä esimerkiksi mahdollistaa aiempaa paremmin eri kaupungeista valmistuneiden hekolaisten näkyvyyden kanavissamme ja myös tuo toimintaamme mielekästä vaihtelua ja moninaisuutta. Kylterijärjestöillä on mieletön määrä energiaa ideoida ja toteuttaa tapahtumia, aivan kuten Helsingin Ekonomeillakin, joten yhteistyössä on paljon potentiaalia. Alumnijärjestöt ovat vielä Suomen kartalla suhteellisen uusia ja toiminta hakee vielä muotoaan monissa kaupungeissa, jolloin Helsingin Ekonomit voi myös tukea tätä toimintaa monella tapaa.

 

Uudet kumppanitahomme ovat Jyväskylästä valmistuneiden eli pörssiläisten alumnijärjestö Pörssin Alumnit ry, Tampereen kylterijärjestö Boomi ry ja heidän boomarit ja alumnit, vaasalaisten kylterijärjestö Warrantti ry ja warranttilaiset alumnit, oululaisten kylterijärjestö Finanssi ry ja finanssilaiset alumnit sekä Turun maisterivaiheen järjestö TSE Masters ry, ja tukyläiset ja alumnit. Tämän lisäksi virallistimme suhteemme nesulaisten kyltereiden emojärjestö NESU Finland ry:n kanssa. Heko toimii monien ainejärjestöjen kanssa yhdessä ja vielä on tilaa myös lähentää yhteistyötä moneen suuntaan. Monissa Helsingin Ekonomien kerhoissa on myös opiskelijajäsen tai kaksi, mikä tuo toimintaamme lähemmäksi kyltereitä ja tämän päivän toimintaa. Olemme innoissamme uudesta aloitetusta yhteistyöstä ja olen varma, että tästä tulee hyvä!

 

Opiskeluaikana toimintaa on paljon ja se on usein hyvin intensiivistä omassa opiskelukaupungissa. Valmistumisen kynnyksellä ja viimeistään valmistumisen jälkeen moni asia muuttuu ja usein on myös muutto töiden perässä pääkaupunkiseudulle – jonkinlainen hyppy tuntemattomaan. Tämä oli tilanne myös itselläni, kun valmistuin 2017 Jyväskylästä. Tällöin Helsingin Ekonomit on uusi kotiyhteisösi, aivan kuten se oli minulle.

 

Me olemme 17 000 jäsenen yhteisö, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen kauppatieteellisen tutkinnon suorittaneet tai merkittävästi kauppatieteitä suorittaneet ihmiset ja mahdollistaa verkostoituminen, oppiminen ja hauskanpito. Tässä mielestäni Helsingin Ekonomit onnistuu hyvin, joka vuosi uudelleen ja uudelleen oli se sitten LinkedIn-koulutus tai esiintymiskoulutus, tai monen sadan ekonomin ja kylterin Ekonomi Summit. Meidän 17 eri spesifioitunutta kerhoamme pitävät huolen tästä, että toimintaa on vuosittain yli 150 tapahtuman muodossa esimerkiksi laskentatoimen osaajille, finanssiguruille, markkinoijille niin senioreille kuin junioreillekin. Tätä toiminnan palettia täydentää myös Suomen Ekonomien järjestämät tapahtumat eri puolilla Suomea.

 

Tiesithän, että Helsingin Ekonomien tapahtumat ovat avoimia kaikille kyltereille? Tutustu toimintaamme osoitteessa helsinginekonomit.fi ja tule mukaan!

 

JORI HURULA

Puheenjohtaja, Nuoret Ekonomit (Helsingin Ekonomit)

 

Nuorten Ekonomien tarkoituksena on tuoda yhteen pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla asuvat nuoret ja nuorenmieliset ekonomit ja toteuttaa toimintaa, joka kiinnostaa erityisesti uransa alkuvaiheessa olevia. Tarkoitus on myös tarjota vastavalmistuneille ekonomeille helppo väylä tulla mukaan Helsingin Ekonomien kerhotoimintaan.

 

Facebook  | Instagram |   LinkedIn  |  Twitter  |  Blogi