Liity hengenpelastajien joukkoon

Liity hengenpelastajien joukkoon

 

Helsingin Ekonomien oma VeriRyhmä Suomen Punaisen Ristin veripalvelussa

Verenluovuttajien apua tarvitaan jokaisena arkipäivänä, ja kaikkien veriryhmien luovuttajat ovat tärkeitä. Yhdestä luovutuksesta saa avun jopa kolme potilasta. Verenluovutuksesi voi pelastaa jonkun hengen.

Tehdään siis yhdessä hyvää! Osallistu Helsingin Ekonomien VeriRyhmään luovuttamalla verta millä tahansa verenluovutuspaikalla Suomessa. Ennen verenluovutusta läpikäytävässä hoitajan haastattelussa kerro liittyväsi VeriRyhmän jäseneksi kertomalla ryhmän nimi: Helsingin Ekonomit.

Vain ryhmään liitettyjen luovuttajien käynnit kartuttavat ryhmämme luovutussaldoa. Ryhmään liittymisen jälkeen luovutuksesi kerryttävät jatkossa ryhmän luovutuspisteitä automaattisesti.

Vähintään 10 käynnistä kalenterivuonna VeriRyhmä saa Veripalvelun vuosikunniakirjan ja ryhmän nimen palkittujen VeriRyhmien kunniataululle.

 

Kuka voi luovuttaa?

Verenluovuttajan on oltava terve ja iältään 18–70-vuotias. Ensiluovutus on mahdollista 59-vuotiaaksi asti, ja 66 vuotta täyttäneenä voit jatkaa, jos edellisestä verenluovutuksestasi on kulunut aikaa enintään kaksi vuotta.

Lue lisää: sovinkoluovuttajaksi.fi

Toimipisteet ja ajanvaraus: veripalvelu.fi/ajanvaraus

Verta voi mennä luovuttamaan myös ilman ajanvarausta. Etenkin kiinteissä toimipisteissä on lähes päivittäin saatavilla vapaita aikoja ex tempore -käynteihin.

“Verenluovutuksesta tulee aina hyvä mieli, eikä se vie paljon aikaa. Pari kertaa olen onnistunut houkuttelemaan myös kaverini mukaan luovutukseen. Suosittelen verenluovutusta lämpimästä kaikille, joille verenluovutus on mahdollista. Esimerkiksi Sanomatalon veripalvelulla on erinomainen sijainti, jonne on helppo poiketa.”

– Kati Isomaa, Helsingin Ekonomien Veriryhmän perustaja, hallituksen jäsen

 

 

Kirjoittaja: Kati Isomaa, Helsingin Ekonomien hallituksen jäsen
Kuva: Matti Lepistö

 

Artikkeli on julkaistu Helsingin Ekonomien jäsenlehdessä 4/2021. Lue lehti alta!