Antero Saari

Pitkän linjan ekonomi ja pallomies

Kirjoittaja ja kuvat: Tuuli Marttila, Helsingin Ekonomit

 

Antero Saari on hieno esimerkki siitä, miten elinikäinen liikkuminen kantaa hedelmää pitkälle elämään. Saari henkii positiivista energiaa ja iloa sekä hänellä on erittäin mielenkiintoinen elämäntarina kerrottavanaan. Ekonomiutta tulee hänellä mittariin ensi vuonna jo upeat 60 vuotta.

 

Palloilulajeja läpi elämän

 

Olen ollut aina hyvin innokas eri palloilulajeja kohtaan, kuvailee Saari. Hän hyödyntää jopa etelänmatkat, etsien aina lähimmän beach volley -kentän, ollessaan reissussa. Laajamittaisen palloilun lisäksi – suurena innoittajanaan Lasse Virén – on hän pitänyt kuntoa yllä lenkkeilemällä. Saari laskeskelee juosseensa elämänsä aikana jopa puolitoista kertaa maapallon ympäri.

 

Lapsuudessa ja nuoruudessa Saari pelaili lähes taukoamatta kavereiden kanssa eri pallolajeja. Kauppakorkeakouluun siirryttyään palloilu pysyi kuvioissa edelleen tiiviisti, ja hän pelasi tuolloin Kauppakorkeakoulun sisäisessä sarjassa nimeltä Kalakukot. Tärkeintä oli hänelle päästää pelaamaan, ei voittamaan. Siirryttyään työelämään jatkui pelit pankin lentopallojoukkueen riveissä. Tuon joukkueen aktiivisin ja innokkain harrastaja oli jo edesmennyt presidentti Mauno Koivisto, muistelee Saari lämmöllä.

 

Saaren ura rakentui suurtietokoneista ja konttorien päätejärjestelmistä. Eläkkeelle jäätyään Saari koki saaneensa tietokoneista tarpeekseen, ja nykyään perheen tietokonenörtti onkin vaimo, toteaa Saari vitsikkäästi. Hän pohtii myös, sitä että hyvä fyysinen kunto on auttanut häntä jaksamaan rankan työn kanssa. Työ saattoi olla parhaimmillaan 24/7-työtä ja matkustuspäiviä oli parhaimmillaan 100 vuodessa, muistelee Saari.

 

Tämä lehtiartikkeli on julkaistu alun perin Helsingin Ekonomien lehdessä 3/2018 sivulla 26-27.