Viisi vuotta Markkinointiekonomeissa – matka täynnä oppia, iloa ja inspiroivia kohtaamisia
Kun viisi vuotta sitten tulin valituksi Helsingin Ekonomien Markkinointiekonomien toimikuntaan, en osannut aavistaa, kuinka paljon tämä ajanjakso tulisi antamaan minulle niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisesti. Neljä viimeisintä vuotta olen saanut kunnian toimia Markkinointiekonomien puheenjohtajana, ja haluan nyt jakaa kokemuksiani siitä, mitä tämä matka on minulle opettanut ja kuinka se on rikastuttanut elämääni.
Mahdollisuus vaikuttaa ja kehittää
Alusta asti minulle oli selvää, että haluan olla mukana tekemässä Markkinointiekonomeista aktiivista ja merkityksellistä toimijaa, joka tarjoaa 17 000 hengen ekonomiyhteisöllemme arvoa, inspiraatiota ja yhteyksiä. Olen päässyt ideoimaan ja toteuttamaan lukuisia tapahtumia mm. markkinoinnin, myynnin ja liiketoiminnan polttavista teemoista sekä tarjoamaan jäsenillemme mahdollisuuksia verkostoitumiseen muiden ammattilaisten kanssa.
Markkinointiekonomien toiminnan keskiössä on ollut tiimin jäsenien kuunteleminen ja yhdessä tekemisen voima. Jokainen on saanut tuoda esiin omat näkemyksensä ja vahvuutensa. Ja kaikkein villeimmätkin ideat ovat nähneet päivän valon – usein hersyvän naurun säestämänä. Tiimimme yhteistyötä onkin leimannut rohkeus, ennakkoluulottomuus sekä ilo.
Verkostojen voima
Yksi merkittävimmistä asioista, joita vuodet Markkinointiekonomeissa ovat minulle antaneet, on laajat ja monipuoliset verkostot. Olen saanut tutustua asiantunteviin, inspiroiviin ja kunnianhimoisiin ihmisiin niin Markkinointiekonomien toimikunnassa, ekonomiyhteisössämme kuin yhteistyötahojemme kautta. Näiden kontaktien myötä olen oppinut lisää eri toimialoista, tavannut tulevia yhteistyökumppaneita ja saanut uusia ystäviä.
Usein hyviä ideoita ja yhteistyömahdollisuuksia on syntynyt myös epävirallisissa keskusteluissa erilaisten tilaisuuksien yhteydessä tai niiden jälkeen. Tämä muistuttaa siitä, kuinka tärkeitä aidot, välittömät kohtaamiset ovat digitaalisen ajan keskellä.
Mitä olen oppinut viidessä vuodessa?
Kun katselen taaksepäin, voin tiivistää oppini kolmeen keskeiseen oivallukseen:
- Yhteisön voima on sen aktiivisuudessa.
Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, millaiseksi yhteisö muotoutuu. Aktiivinen osallistuminen, ideoiden jakaminen ja toisten tukeminen rakentavat yhteisön, jossa kaikilla on mahdollisuus kehittyä ja löytää paikkansa.
- Toimikuntatyöskentely kasvattaa rohkeutta ja joustavuutta.
Toiminta tarjoaa innostavan ympäristön rohkeasti kokeilla ja oppia. Onnistuneet projektit ovat olleet palkitsevia, mutta myös haasteista ja epävarmuuksista on kasvanut tärkeää oppia.
- Verkostot ovat enemmän kuin kontakteja.
Ne ovat kohtaamisia, jotka voivat johtaa mihin tahansa – yhteisiin projekteihin, uusiin mahdollisuuksiin tai syvällisiin keskusteluihin, jotka avaavat silmät uusille näkökulmille.
Kiitos ja kutsu mukaan
Haluan kiittää kaikkia, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä näiden viiden vuoden aikana. Jokainen keskustelu, idea ja projekti on tehnyt tästä matkasta ainutlaatuisen. Erityiskiitos Helsingin Ekonomien toimiston väelle, joka on antanut vankan taustatukensa, jotta olemme toimikunnassamme voineet keskittyä uuden ideoimiseen ja kehittämiseen. Haluan kiittää myös ekonomiyhteisömme jäseniä, jotka ovat osallistuneet tapahtumiin ja tuoneet omat näkemyksensä yhteiseen pöytään. Lopuksi haluan antaa ison kiitoksen Markkinointiekonomien toimikunnan jäsenille. Teidän kanssa on ollut huippua tehdä yhteistyötä!
Jos mietit, olisiko sinulla annettavaa ekonomiyhteisöllemme, rohkaisen lämpimästi ottamaan askeleen kohti aktiivista osallistumista. Tuo mukanasi omat ideasi ja energiasi – juuri sinua tarvitaan rakentamaan entistäkin vahvempaa yhteisöä.
Toimikuntatyöskentelyyn hakeutuminen on matka, joka palkitsee moninkertaisesti. Se on mahdollisuus vaikuttaa, oppia ja kasvaa, mutta ennen kaikkea se on mahdollisuus olla osa yhteisöä, joka tukee ja inspiroi toinen toistaan.
Kiitos näistä viidestä vuodesta – ja nähdään ekonomiyhteisön tapahtumissa!
Maria Niemelä
Puheenjohtaja, Markkinointiekonomit
Helsingin Ekonomit