Ystävät!

Ystävät!

Nykyään voimme arvostaa lähes kaikkea reaaliajassa. Osakkeiden arvo heilahtelee suhdanteiden mukaan ylös ja alas. Asuntojen arvo on kiivennyt ylöspäin lähes trendinomaisesti, mutta viime aikoina niihinkin on tullut reipasta pudotusta. Inflaatio on salakavalasti nakertanut rahan arvoa.

Auts! Mihin arvoihin tässä maailmassa voi enää luottaa?

Väitän, että ystävyyden arvo sen sijaan on PRICELESS eli mittaamattoman arvokas ja se myös säilyttää arvonsa paremmin kuin esim. osakkeet, asunnot tai kylmä käteinen, kunhan sitä muistaa huolella vaalia ja siihen itsekin kunnolla panostaa. Väitteen tueksi hain apua tekoälyltä eli ChatGPT:ltä kysymällä: ”Minkä arvoinen on ystävyys?”. Chat GPT vastasi:

”Ystävyys on arvokas ja merkityksellinen suhde ihmisten välillä. Se ei rajoitu pelkästään ajalliseen kestoon tai pinnallisiin tekijöihin, vaan se perustuu syvemmille yhteyksille, luottamukselle, ja toisen ihmisen arvostamiselle. Ystävyys voi tarjota monia etuja ja vaikutuksia elämään, kuten:

  • Tuki ja lohtu: Ystävät ovat läsnä vaikeina hetkinä tarjoten emotionaalista tukea ja lohdutusta. He kuuntelevat huoliasi ja tarjoavat näkökulmia.
  • Ilon jakaminen: Ystävien kanssa jaetaan ilot, saavutukset ja hauskat hetket. Yhdessä nauraminen ja positiivisten kokemusten jakaminen lisäävät elämän iloa.
  • Luottamus: Ystävyydessä on keskeistä luottamus. Voit olla oma itsesi ja puhua avoimesti tunteistasi ja ajatuksistasi ystävillesi.
  • Sosiaalinen tuki: Ystävät tarjoavat sosiaalista verkostoa ja auttavat vähentämään yksinäisyyden tunnetta.
  • Kasvu ja kehitys: Ystävät voivat haastaa sinua kasvamaan ja kehittymään sekä tarjota erilaisia näkökulmia ja auttaa laajentamaan ajattelua.
  • Luovuus: Ystävien kanssa voi ideoida ja luoda uusia asioita yhdessä.
  • Vastavuoroisuus: Ystävyydessä on tyypillistä vastavuoroisuus, jossa tuetaan toisiaan ilman odotuksia vastapalveluista.
  • Pitkäaikaisuus: Monet ystävyyssuhteet voivat kestää vuosia tai jopa koko eliniän ja se tuo vakautta ja turvallisuuden tunnetta.

Uskottava se on, panosta ystäviisi! Se kannattaa ja luo enemmän arvoa kuin muut assetit yhteensä. Syksyn illat pimenevät ja on oiva hetki kaapata ekonomiystäväsi käsikynkkään ja suunnata yhdessä syksyn megatapahtumiin, Ekonomi Summitiin, Hekoheko-hupipäiville tai muuhun ekonomeille räätälöityyn tapahtumaan.

Nähdään siellä!

 

Miikka Luukkonen

Puheenjohtaja

Helsingin Ekonomit

 

 

Lue uusi jäsenlehti 3/2023!