Ekonomi Summit tulee taas!

Ekonomi Summit -työryhmän blogi

 

Ekonomi Summit 2020 on hyvässä vauhdissa rakentumassa vuoden ekonomitapahtumaksi. Työryhmä on edellisestä vuodesta kasvanut innokkailla tekijöillä. Virtuaaliset ryhmäkokoukset ovat tuottaneet mahtavia ideoita, jotka odottavat vain toteutustaan.

 

Viime vuonna yllettiin ennätykselliseen osallistujamäärään, ja tahtotila on tehdä vuosi vuodelta aina vain huikeampi tapahtuma. Tänä vuonna osallistuminen halutaan mahdollistaa useammalle mm. striimauksen avulla. Kevättä varjostanut korona on vaikuttanut myös suunnittelutyöhön: Ekonomi Summit 2020 live, stream vai molempia?

 

Toiminnan mielenkiintoa kuvaa hyvin se, että viime vuoden vapaaehtoisista kaikki halusivat jatkaa työryhmässä myös vuonna 2020. Lisäksi uusia innokkaita on liittynyt joukkoon.

 

Ensikertalainen Annaliina Tiri kertoo kiinnostuneensa työryhmätyöskentelystä muuttaessaan Helsinkiin, ja hän innostui syksyn Ekonomi Summit -tapahtuman järjestämisestä. Hänelle tapahtumat ovat lähellä sydäntä ja niiden ideoiminen, rakentaminen sekä samalla uusien kontaktien luominen on ollut työryhmässä parasta.

 

”Kokouksissa pallotellaan ideoita ja mietitään yhteistuumin inspiroivaa sekä ajankohtaista sisältöä tapahtumaan. On mielenkiintoista kuulla edellisten vuosien kokemuksia, jakaa omaa osaamistaan sekä olla osana mahtavaa tiimiä, jolla rakennetaan tämänkin vuoden huipputapahtuma”, hän summaa.

 

Vallitseva koronatilanne on luonnollisesti muuttanut työryhmätyöskentelyäkin. Ekonomi Summit 2020 tapahtuman järjestäminen alkoi jo viime vuoden puolella kertaamalla oppeja ja onnistumisia edellisestä tapahtumasta. Maaliskuussa jouduttiin kuitenkin siirtymään etäkokouksiin. Kohtaamisia on ikävä, mutta kokousten kulku ja tehokkuus ovat olleet omaa luokkaansa, kiitos erinäisten etäfasilitointityökalujen.

 

”Näiden työkalujen avulla ideat ja päätökset ovat olleet helppo toteuttaa”, vahvistaa Pirjo Talka.

 

Teemana tälle vuodelle on data yhdistettynä vastuullisen toiminnan eri näkökulmiin. Yhdessä ollaan koko porukan voimin päätetty järjestää paras Ekonomi Summit tavalla tai toisella. Puhujaehdokkaat ja illan muut esiintyjät on listattu ja osin kontaktoitu, joten kohta saatte kuulla lisää!

 

 

Ekonomi Summit -työryhmän tehtävänä on ideoida ja kehittää valtakunnallista huippuseminaaria, joka kerää Suomen ekonomit ja kauppatieteiden opiskelijat (kylterit) yhteen pe 23.10.2020. Työryhmän puheenjohtajana toimii Oona Matinpalo ja muut jäsenet ovat Eva Furuhjelm, Henna Hakala, Eerik Klemetti, Pirkka Pelttari, Vesa Putula, Maria Strandberg, Pirjo Talka, Annaliina Tiri ja Jukka T Virtanen.