Hallitusblogi: Vaikea vuosi on alkanut hyvin

Ensimmäinen vuoteni Helsingin Ekonomien hallituksessa on lähtenyt hyvin käyntiin. Toimin aiemmin kolme vuotta Nuorten Ekonomien kerhon puheenjohtajana, joten toiminta ja suurin osa toimijoista on jo varsin tuttua. Uusia asioita ja toimijoita totta kai on, ja 17 000 jäsenen yhteisöä pääsen nyt katsomaan – ja kehittämään – laajemmasta näkökulmasta. Myös uusi puheenjohtajamme Miikka Luukkonen on ottanut hommansa hyvin haltuun – itsevarmasti, mutta nöyrästi kuunnellen miten asiat on aiemmin hoidettu ja miten ne haluttaisiin tänä vuonna tehdä, uusia ideoita unohtamatta.

Olen iloinen, että pääsen tänä vuonna toiminaan Nuorten Ekonomien ja Kansainvälisten Ekonomien kerhojen hallituskummina. Hallituskummin tehtävänä on toimia yhdyssiteenä hallituksen ja kerhon välillä: sparrailla, auttaa, aktivoida ja kuunnella. Pyrimme tätä kehittämään, sillä kerhoja kun nykyään on 18 erilaista niin kokemuksiakin on vähintään 18 erilaista.

Hallituksen kahdessa ensimmäisessä kokouksessa olemme käyneet jo ison nipun erilaisia asioita läpi – ja kokoustaneet lähemmäs neljää tuntia per ilta. Olemme käyneet läpi muun muassa yhdistyksen luottamushenkilötoimintaa eli kerhoja, työryhmiä ja hallituksen sisäistä toimintaa, kerhokummitoimintaa, johtokuntakilpailua, sijoitustoimintaa, sosiaalista mediaa, toiminnan avainlukuja ja mittareita, luottamushenkilö- ja jäsenkyselyä, toimiston toimihenkilöiden palkitsemista, huikeaa perheystävällistä HEKO HEKO-hupipäivää Linnanmäellä, sekä teimme Ukrainaan asianmukaisen lahjoituksen. Lisäksi meillä on ollut eri työryhmien kokouksia, Suomen Ekonomien Intro ja muuta liittotason toimintaa. Lanseerasimme hiljattain hallituksen kokouskoosteen, sillä toiminnan tulee olla tarpeeksi avointa ja innostavaa meidän 160 luottamushenkilömme suuntaan, sillä he ovat Helsingin Ekonomien sydän ja moottori.

Leipätyökseni toimin Accenturella HR Partner Team Leadina, jossa organisaation hyvinvointi, vetovoimaisuus, toimivuus ja kilpailukykyisyys ovat keskeisiä. Näitä oppeja pyrin hyödyntämään myös Helsingin Ekonomien suuntaan, sillä niin IT-alalla kuin yhdistyksissäkin, ihmiset ovat se koko toiminnan ydin. Ilman ihmisiä, 17 000 jäsenen yhteisö olisi vain verkkosivut vailla sisältöä ja tapahtumia. Kiitos meidän mahtaville toimijoillemme niin toimistolla kuin luottamustehtävissäkin – teette tänäkin vuonna hyvää työtä!

Samaan hengenvetoon kiitos meidän jäsenillemme ja yhteistyökumppaneillemme, näinä vaikeina maailman aikoina perusturvallisuus on tärkeää ja se syntyy näistä tukipilareista. Meillä on erityisen vaikea vuosi pitkien piinaavien korona-aikojen jälkeen edelleen, mutta silti minusta tuntuu, että tästä tulee hyvä vuosi.

Nähdään jälleen pian – ihan livenä. Ja ehkä hieman webinaareissakin.

 

Jori Hurula

Helsingin Ekonomien hallituksen jäsen