Liisa-Johanna Pesonen

Haluatko vaikutusvaltaa?

Haluatko olla tekemässä ekonomien tulevaisuutta? Mitä Helsingin Ekonomien pitää tehdä, jotta se saa jäsenikseen mahdollisimman monta ekonomia? Millainen ekonomien yhteisö olisi, jos se perustettaisiin tänään eikä sitä olisi tehty yli 80 vuotta sitten?

 

Helsingin Ekonomit on Suomen Ekonomien selvästi suurin jäsenyhdistys. Helsingin Ekonomeilla on paljon merkitystä, myös siihen miten ekonomien – nykyisten ja tulevien – asioita hoidetaan valtakunnallisesti. Suomen Ekonomit pohtii tällä hetkellä strategiaansa ja oman strategian pohtiminen on myös Helsingin Ekonomeilla edessä. Syksyllä valitaan yhdistykselle uusi puheenjohtaja, jonka johdolla tuleva hallitus linjaa yhdistyksen tulevaisuutta seuraavalla kolmivuotiskaudelle. Myös hallitukseen valitaan ainakin kolme uutta jäsentä.

 

Paikka Helsingin Ekonomien hallituksessa ja varsinkin puheenjohtajana on merkittävä ja vaikutusvaltainen. Nyt kaivataan aktiivisia ja näkemyksellisiä tekijöitä, jotka haluavat olla luomassa ekonomien ja kyltereiden yhteistoimintaa, jolla saadaan luotua vetovoimainen yhteisö, mahdollistetaan yksilön kehittyminen ja uuden oppiminen sekä luodaan puitteet tapahtumatarjonnalle, joka edistää lähes 17000 tuhannen ekonomijäsenen osaamista ja hyvinvointia.

 

Onneksi Helsingin Ekonomeilla on oma toimisto ja siellä huippu porukka sekä lähes 20 kerhoa ja niiden johtokunnissa lähes 200 aktiivista tekijää, jotka varmistavat operatiivisen toiminnan ja tapahtumien järjestämisen.

 

Hallitukseen tarvitaan henkilöitä, joilla on halua antaa näkemyksensä ja osaamisensa pidemmän ajan linjauksien ja visioiden kehittämiseen sekä joilla on rohkeutta uudistaa. Tärkeää on olla innostunut ja pyrkiä toimimaan yhteisömme parhaaksi, vaikka se voi joskus kirpaistakin, kun omat näkemykset joutuvat väistymään yhteisen hyvän tieltä. Yhdessä toimiminen yhteiseksi hyväksi on tämän tekemisen suola. Hallituksessa on jäseniä mitä erilaisimmilla taustoilla, koska ekonomitkin toimivat mitä erilaisimmissa tehtävissä. Sulassa sovussa ekonomien tulevaisuutta pohtivat niin luottamusmies, yrittäjä kuin virkamies ja johtajakin. Aikaakin tähän hommaan kuluu, mutta niinhän kaikkiin harrastuksiin. Itsensä haastaminen, paremman tulevaisuuden luominen ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat kuitenkin asioita, joille minä annan paljon arvoa. Kun joku asia ei ehkä ole niin kuin sen haluaisi olevan, kannattaa kysyä itseltään, että mitä minä aioin ja voin tehdä asialle? Kuinka paljon asioiden hoitamiseen on tullut käytettyä aikaa ei ole ratkaisevaa vaan tunne siitä, että on voinut vaikuttaa.

 

Haku hallitukseen ja puheenjohtajaksi on käynnistynyt ja umpeutuu jo elokuun lopulla, joten vielä ennen lomalle lähtöä kannattaa käyttää hetki aikaa ja laittaa hakemus.

 

Hakulomakkeelle pääset tästä.

 

Innolla odotan uusia hallituskavereita, vaikka onkin haikeaa, kun jo tutut ja osaavat kaverit lähtevät – onneksi ystävyyssuhteet säilyvät.

 

Kesäterveisin,
Liisa-Johanna Pesonen
Helsingin Ekonomien hallituksen jäsen 2017-2019
Suomen Ekonomien hallituksen jäsen ja työelämätoimikunnan puheenjohtaja 2018-2020