Jäsenetu: Koulutusta avovesiuintiin

Viime vuosi on ollut kaikille uinninharrastajille vaikeaa aikaa, koska hallit ovat ympäri maata olleet vuorollaan suljettuina. Yksi kesän odotetuimpia asioita Suomen yli miljoonalle uinninharrastajalle onkin paluu takaisin rakkaan harrastuksen pariin.

 

Hallit alkavat hiljalleen aukeamaan, mutta Suomessa ei kuitenkaan kesällä tarvitse olla hallien varassa. Joka pitäjästä löytyy maailman mittakaavalla aivan ainutlaatuiset mahdollisuudet harrastaa uintia myös luonnonvesissä. Vesistöt ovat turvallisia ja puhtaita ja lämpiävät jo toukokuun lopulla siten, että ainakin märkäpuvun avulla pystyy tekemään lyhyitä harjoituksia lähes kaikkialla Suomessa.

 

 

Haluatko parhaat vinkit avovesiuintiin maan huipuilta?

 

Viime vuonna syntyi yritys nimeltä Amfibia, jonka tarkoituksena on tuoda selkeä metodi uinnin oppimiseen, sen harrastamiseen kaikille tasoille sekä tehdä uinnista ihan jokaiselle nautittava harrastus.

 

Yrityksen ovat perustaneet myös Helsingin Ekonomeissa aktiivisesti toimiva Vanessa Olsen ja uinnin valmennuksen parhaimmistoon kuuluvat huippuammattilaiset.

 

Vanessan lisäksi perustajiin kuuluvat uinnin kaksinkertainen olympiauimari, EM-pronssimitalisti ja pitkän valmennus- ja ohjausuran tehnyt Matti Rajakylä sekä Sprinttitallissa Suomen kärkiuimareita valmentava Antti Rantanen. Mukana on myös Matti Mattssonin henkilökohtainen valmentaja, entinen kansainvälisen tason uimari ja yli 15 vuoden valmennus- ja ohjausuran Suomessa, Yhdysvalloissa ja Arabiemiraateissa tehnyt Eetu Karvonen.

 

Nyt ekonomeilla on mahdollisuus päästä jäsenetuhintaan ohjattuihin avovesikursseihin, joissa Suomen kärkiuimarit ja valmentajat opastavat niin aloittelijoita kuin kilpailuun tähtääviä avovesiuimareita saamaan omasta harjoittelustaan enemmän irti.

 

Koodilla Ekonomit2021 saat kesän avovesikursseista 20 prosentin alennuksen.

 

TUTUSTU KOULUTUSTARJONTAAN

 

 

Kiinnostuitko? Tule kuulemaan lisää aiheesta

 

Amfibia tarjoaa  ekonomeille myös maksuttoman webinaarin keskiviikkona 25.5. klo 12.30. Teemoja ovat:

 

  • Amfibia lyhyesti
  • Turvallisuus
  • Tekniikka
  • Harjoittelu
  • Välineet

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN

 

 

Vinkit uuden harrastuksen aloittamiseen

 

Mikäli uintitekniikka on edes jotenkin hallussa, ei avoveteen tarvitse mitenkään erityisesti valmistautua. Muutama asia on kuitenkin ihan turvallisuudenkin kannalta hyvä ottaa huomioon.

 

  1. Ole realistinen oman uintitasosi kanssa. Ei kannata yrittää uida viittä kilometriä reittiä järven poikki, jos altaassa on tullut tehtyä vain 2 kilometrin harjoituksia. Turvallisimmat reitit kulkevat aina rannan suuntaisesti.
  2. Pidemmät lenkit kannattaa aina tehdä vähintäänkin kaverin kanssa tai mieluiten ryhmässä.
  3. Tärkein varuste uimarille on uintipoiju. Se on uimariin kiinnitettävä puhallettava pussi, joka kulkee veden pinnassa uimarin takana. Sen avulla muut vedessä liikkujat kykenevät näkemään uimarin, ja siitä saa tarvittaessa hieman kellumisapua
  4. Varsinkin pitkän uintitauon jälkeen kannattaa treenailla avovedessä aivan kuin altaassakin. Ensin tekniikka kuntoon tekemällä lyhyempiä uintitoistoja rannan läheisyydessä, ja pidemmät lenkit vasta kun tekniikka on siinä kunnossa, että jaksaa varmasti pitää uintia yllä pidempiäkin matkoja

Lisää vinkkejä:

amfibiaswim.com

Youtube/Amfibia