Kati Isomaa luotsaa vuoden kerhojohtokuntaa

Kirjoittaja: Matti Lepistö, tiedottaja, Helsingin Ekonomit

Kuvat: Henni Hyvärinen

 

Parasta kerhotoiminnassa ovat verkostot ja vapaus järjestää itseään kiinnostavia tapahtumia, sanoo vuoden johtokuntakilpailun voittaneen Business Partnersin puheenjohtaja Kati Isomaa. 

 

Kuusi vuotta sitten Kati Isomaa havahtui siihen, että jotain puuttuu. Kauppatieteiden maisteriksi valmistuminen Aalto-yliopistosta oli tarkoittanut sitä, että opiskeluun liittyvät luottamustehtävät olivat päättyneet.  

 

Seinäjoen ammattikorkeakorkeakoulussa tradenomiksi opiskellessaan Isomaa oli toiminut muun muassa opintotukilautakunnan jäsenenä ja ammattikorkeakoulun edustajistossa. Maisteriopintojen aikaan hän oli aktiivisesti Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) toiminnassa.  

 

Valmistumisen jälkeen kalenterissa oli vapaaehtoistoiminnan mentävä aukko.  

 

”Silloin tuli vahva tunne, että olisi kiva saada jälleen luottamustehtäviä”, Isomaa muistelee. 

 

Hän oli kuullut Helsingin Ekonomien tapahtumissa, että kerhojen johtokuntiin haetaan uusia jäseniä. Jäsenlehdessäkin oli kerrottu avoimesta hausta. 

 

Isomaa muistelee, että vastavalmistuneelle kerho- ja luottamushenkilötoiminta näyttäytyi hieman epäselvältä. Mitä kerhot tekevät? Mikä on johtokunta? Miten pääsee mukaan? 

 

”Päätin ottaa asiasta selvää, joten ilmoittauduin Business Partners -kerhon vuosikokoukseen ja hain johtokuntaan”, hän kertoo. 

 

Isomaa tuli valituksi ja johtokunnassa hän aloitti vuonna 2015. 

 

”Odotuksia ei juurikaan ollut, koska en tiennyt paljoakaan toiminnastaJohtokunnan järjestäytymiskokous oli kuitenkin positiivinen yllätys. Ilmapiiri oli lämminhenkinen ja kannustava. Innostuin siitä, että meille annetiin vapaat kädet ideoida ja toteuttaa toimintaa”, hän sanoo. 

 

Uusi harrastus ja luottamustehtävä oli löytynyt. Nyt Kati toimii jo kolmatta vuotta Business Partnersin puheenjohtajana. 

 

 

Vuoden johtokunta 

 

Arvokasta vapaaehtoistyötä tekevät luottamushenkilöt mahdollistavat Helsingin Ekonomien toiminnan. Kerhojen johtokunnat ideoivat ja toteuttavat vuosittain toistasataa tapahtumaa. Niihin voi osallistua jokainen yhdistyksen jäsen. 

 

Kati Isomaan luotsaama Business Partners järjestää osaamisen kehittämiseen liittyviä tapahtumia, joiden tavoitteena on vahvistaa liiketoiminnan ymmärrystä ja osaamista sekä tuoda ajankohtaisia näkökulmia esille. 

 

Business Partners voitti viime vuonna kerhojohtokuntakilpailun. Kriteereinä olivat muun muassa tapahtumien osallistujien lukumäärä sekä heidän antama palaute. Pisteitä sai myös webinaareista, yhteistyöstä opiskelijoiden kanssa sekä johtokunnan jäsenten aktiivisuudesta tapahtumien järjestämisessä. 

 

”Kilpailun voitto oli iloinen yllätys. Johtokuntamme teki viime vuonna hyvää työtä positiivisella otteella, joten on mahtavaa nähdä, että se myös tuotti tulosta”, Isomaa sanoo. 

 

Hän pitää tärkeänä sitä, että jokainen johtokunnan jäsen pitää toimintaa hauskana ja itselleen merkityksellisenä. Hänen mukaansa toiminta ei saa olla liian vakavaa tai kuormittavaa. 

 

”Puheenjohtajana pyrin siihen, että viestit ovat selkeitä ja kokoukset johdonmukaisia, koska haluan arvostaa ihmisten aikaa. En halua rasittaa ketään liikaa, vaan innostaa muita johtokuntalaisia tekemään juuri haluamiaan tapahtumia ja viemään muita ekonomeja itseään kiinnostavien aiheiden äärelle”, Isomaa kertoo. 

 

Hän iloitsee siitä, että viime vuonna Business Partnersin johtokunnassa oli erittäin aktiivinen opiskelijajäsen.  

 

”Tämä on yksi viime vuoden onnistuminen. Hän järjesti myös oman tapahtuman, joka on todella esimerkillistä. Tosi hienoa, että hän jatkaa nyt valmistumisen jälkeen varsinaisena jäsenenä.” 

 

 

Verkostoja ja uusia ystäviä 

 

Kaikki Helsingin Ekonomien jäsenet voivat hakeutua kerhojen johtokuntiin. Avoin haku on loppuvuodesta. 

 

Isomaan mukaan johtokuntatyöskentely avaa ovia esimerkiksi mielenkiintoisiin yrityksiin, joiden kanssa kerhot järjestävät tapahtumia. Kerhotoiminnan kautta pääsee myös tutustumaan mielenkiintoisiin puhujiin ja kouluttajiin. Samalla verkostot muiden ekonomien kanssa vahvistuvat. 

 

”Helsingin Ekonomien luottamustehtävissä toimii kaikenikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia ekonomeja. Olen saanut uusia ystäviä, joihin en ehkä muuten olisi tutustunut. Pidän sitä todella tärkeänä ja elämää rikastuttavana”, Isomaa toteaa. 

 

Johtokuntatyöskentelyn kautta on säilynyt yhteys opiskeluaikaisiin kavereihin.  

 

”Olen päässyt opiskeluaikaisten kaverien kanssa tekemään yhteisiä tapahtumia”, Isomaa kertoo. 

 

Isomaan kohdalla onkin toteutunut se, miksi Helsingin Ekonomit vuonna 1935 perustettiin: edistämään kauppakorkeakoulun käyneiden yhteistä toimintaa ja tekemistä, jotta opiskeluajan tiivis yhteys ei katkeaisi valmistumisen jälkeen. 

 

 

Vastapainoa työlle 

 

Kati Isomaa työskentelee Wihuri Oy Aarnion Metrotukun hankinnassa pakasteiden tuoteryhmäpäällikkönä.  

 

”Töissä on ollut isoja logistisia muutoksia, joten kiirettä on riittänyt uuden opettelussa”, hän kertoo. 

 

Isomaa on unelmatyössään kaupan alallajohon kiinnostus on peräisin jo lapsuudesta. Isomaan äidillä on aikoinaan ollut vaatekauppa, ja kotona siskojen kanssa leikittiin kauppaa. Silti työlle kaipaa vastapainoa. Sitä hänen mukaansa Helsingin Ekonomien luottamushenkilötoiminta ja tapahtumat tarjoavat. 

 

”Pääsee pois omasta työkuplasta, kun lähtee tapahtumiin kuuntelemaan muuta ammatillista sisältöä ja oppimaan uutta. Tekee tosi hyvää, ettei keskity pelkästään oman alan asioihin. Tapahtumista saa toki myös uusia ajatuksia sekä konkreettisia vinkkejä, joita voi hyödyntää omassa työssä”, Isomaa sanoo ja mainitsee esimerkiksi työhyvinvointiin ja oman työn johtamiseen liittyvät tapahtumat”. 

 

Business Partnersin puheenjohtajuus ei ole hänen ainoa luottamustehtävä. Urheilullinen Isomaa vetää työpaikkansa Wihurin maratonkerhoa, jonka jäsenet osallistuvat erilaisiin juoksutapahtumiin. Hän toimii myös taloyhtiön hallituksessa.  

 

Mikä luottamustehtävissä kiehtoo? 

 

”Niiden kautta tietää, mitä tapahtuu. Samalla pääsee vaikuttamaan itseään kiinnostaviin asioihin”, Isomaa kiteyttää. 

 

 

Kati Isomaa

 

  • Business Partners -kerhon puheenjohtaja 
  • Tuoteryhmäpäällikkö, Wihurin Metro-tukku 
  • Valmistunut kauppatieteiden maisteriksi v. 2013, Aalto-yliopisto 
  • Kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Alavudelta 
  • Harrastuksina ryhmäliikunta, pyöräily, lenkkeily ja jalkapallo

Business Partners  vuoden kerhojohtokunta 

 

Business Partners on monipuolisesti yritysten strategian, toiminnan ja osaamisen kehittämisen parissa työskentelevien ekonomien ja alan opiskelijoiden verkosto. Kerho järjestää keskustelupainotteisia tilaisuuksia ammattiosaamisen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Business Partnersin tavoitteena on vahvistaa Helsingin Ekonomien jäsenten laaja-alaista liiketoiminnan ymmärrystä ja osaamista sekä tuoda tuoreita näkökulmia jäsenten iloksi ja hyödyksi.