Kauppakorkeakoulun rakennus palasi entiseen loistoonsa

Helsingin Ekonomien Päiväklubi-kerho järjesti joulukuussa tutustumiskierroksen Aalto-yliopisto Töölön eli Kauppakorkeakoulun entiseen päärakennukseen.

Runeberginkadulla sijaitsevan rakennuksen kattava peruskorjaus valmistui viime vuonna. Arkkitehtityöpari Hugo Harmian ja Woldemar Baeckmanin suunnittelema, vuonna 1950 valmistunut rakennus on tuotu suurremontin myötä hienovaraisesti ja vanhaa kunnioittaen tähän päivään, mutta se henkii yhä upealla tavalla aikakautensa henkeä.

Kauppakorkeakoulun toiminta siirtyi Aalto-yliopiston kampukselle Otaniemeen helmikuussa 2019. Peruskorjauksen jälkeen Töölön rakennuksen pääkäyttäjä on ollut Aalto University Executive Education Oy (Aalto EE), joka tarjoaa kansainvälisesti liikkeenjohdon valmennus -ja kehittämispalveluita.

 

Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus lukeutuu Suomen jälleenrakennuskauden rakennustaiteen merkittävimpiin teoksiin. Ikoninen talo kuuluu myös kansainvälisen modernin arkkitehtuurin suojeluun ja dokumentointiin erikoistuvan DoCoMoMo-järjestön rekisteriin, joten korjaus- ja uudistamissuunnitelma tehtiin tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa.

 

Korjaustöissä kunnioitettiin sodanjälkeisen Suomen arkkitehtuuria, muotoilua ja taidetta. Rakennuksessa on runsaasti Paavo Tynellin suunnittelemia uniikkeja valaisimia, jotka kunnostettiin.

 

Rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsee uusi ruokailutila, jonka sisustukseen kuuluu Ilmari Tapiovaaran Lukki-tuolit. Lisäksi entisessä opiskelijaravintolassa toimii kaikille kaupunkilaisille avoin Ravintola Töölö, jonka kautta voi varata myös rakennuksen kauniin juhlasalin ja auditorion esimerkiksi juhlia, konsertteja, illallisia tai seminaareja varten.

 

Rakennus uudistui vanhaa kunnioittaen moderniksi oppimisympäristöksi.

 

Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus on nykyisin koti myös noin 300 taideoteokselle, joista suuri osa on Aalto EE:n toimitusjohtaja (-2021) Pekka Mattilan taidekokoelmasta.

 

Päiväklubi-kerhon järjestämän tutustumiskierroksen oppaana toimi Aalto University Executive Education Oy:n viestinnästä ja strategisesta markkinoinnista vastaava Riitta Lumme-Tuomala (kuvassa vasemmalla).

 

Päiväklubi?

Päiväklubi järjestää pääasiassa päiväsaikaan tapahtuvia tilaisuuksia. Kerho toimii erityisesti työelämän ulkopuolella olevien jäsenten, kuten eläkeläisten, keskinäisenä kontaktifoorumina ja edistää heidän henkistä ja fyysistä hyvinvointiaan. Kerho järjestää kaikille Helsingin Ekonomien jäsenille avoimia yritysvierailuja, esitelmä-, keskustelu- ja virkistystilaisuuksia.

Kuvassa Päiväklubin johtokunnan jäsenet Ritva Nyberg, Olli Happonen ja Sirpa Koivula.

 

Teksti ja kuvat: Matti Lepistö, Helsingin Ekonomien tiedottaja