Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu - uusi rakennus

Kauppakorkeakoulun uusi rakennus kutsuu kohtaamaan

Kuva: Mika Huisman, Depopic Oy

 

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun uusi rakennus on nyt valmis, ja kaksi vuotta kestänyt kunnianhimoinen rakennusprojekti on saatu onnistuneesti päätökseen Aalto-yliopiston kampuksen sydämessä Otaniemessä. Kauppakorkeakoulun henkilökunta, opiskelijat ja alumnit pääsevät pian hyödyntämään rakennuksen tarjoamia uusia mahdollisuuksia, sillä Kauppakorkeakoulu aloittaa toimintansa arkkitehtitoimisto Verstaan suunnittelemassa rakennuksessa 18. helmikuuta 2019.

 

Uuden rakennuksen tulevia käyttäjiä on kuultu rakennuksen suunnittelun kaikissa vaiheissa. Opiskelijoita on suunnitteluvaiheen työryhmissä aktiivisesti edustanut Ella Oksala, joka vastasi koulutuspolitiikasta ja kampusasioista Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden, KY:n, hallituksessa viime vuonna.

 

”Kaikkia rakennuksen käyttäjäryhmiä osallistamalla uudesta rakennuksesta on saatu modernilla tavalla Kauppiksen näköinen. Esimerkiksi opiskelijoiden toivomat riittävät oppimisen tilat ja modernit ratkaisut ovat toteutuneet uudessa rakennuksessa”, Oksala kertoo.

 

Merkittävää on sekin, että ensimmäistä kertaa 50 vuoteen kaikki Kauppakorkeakoulun laitokset sijaitsevat lähekkäin, saman katon alla. Tilojen suunnittelussa onkin erityisesti huomioitu kohtaamisten ja vuorovaikutuksen mahdollistaminen. Vuorovaikutuksen ja yhteistyön vastapainona uudessa rakennuksessa on myös tiloja, jotka antavat käyttäjille mahdollisuuden keskittyä hiljaiseen työskentelyyn.

 

”Kauppakorkeakoulu saa arvoisensa tilat keskelle Otaniemeä. Uusi rakennus antaa tilaa kohtaamiselle ja kannustaa avoimeen keskusteluun. Odotankin monipuolisia, laitosrajat ylittäviä yhteistyöprojekteja myös uusien naapureidemme, Aalto-yliopiston muiden koulujen, kanssa”, Vesa Puttonen, rahoituksen professori, kertoo.

 

Uusi rakennus toivottaa myös alumnit tervetulleiksi, esimerkiksi lounaalle uuteen ravintola- ja viinibaari Arvoon tai Café Kylteriin. Arvo ja Kylteri saivat nimensä opiskelijoiden, henkilökunnan ja alumnien nimikilpailussa, joka järjestettiin keväällä 2018, ja ne tulevat tarjoamaan kaikille avoimen kohtaamispaikan kampuksen sydämessä.

 

”Aalto-yliopiston hallituksen jäsenenä olen päässyt ennakkoon kurkistamaan Kauppiksen uutta rakennusta mainiossa osoitteessa Ekonominaukio 1: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Väre-rakennus, Kauppakorkeakoulu ja kauppakeskus A Bloc moninaisine palveluineen muodostavat elävän ja innostavan ympäristön tavata, tehdä töitä, oppia”, kertoo Kauppakorkeakoulun alumni Sari Baldauf.

 

”Innovaatiot ja lisäarvo syntyvät ihmisten välisestä vuorovaikuttamisesta – tämä muutto ja koko Otaniemen kampuksen hieno pitkäjänteinen kehittäminen mahdollistavat tätä upeasti ja poikkitieteellisesti!”

 

 

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu muuttaa Otaniemen kampukselle 15. helmikuuta 2019. Uuteen rakennukseen muuttaa Kauppakorkeakoulun henkilöstö, ja siellä järjestetään jatkossa kauppatieteiden maisteri- ja tohtoriopetus. Kandiopetus jatkuu Otaniemen Kandidaattikeskuksessa ja Mikkelissä.

 

Uusi rakennus on osa samaa kokonaisuutta Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Väre-rakennuksen ja kauppakeskus A Blocin kanssa, jonka yhteydessä on myös Aalto-yliopiston metroasema. Rakennuskokonaisuuden on suunnitellut arkkitehtitoimisto Verstas Arkkitehdit.

 

Kauppakorkeakoulun entinen päärakennus (Runeberginkatu 14–16) säilyy yliopiston omistuksessa ja se remontoidaan. Aalto Executive Education tulee käyttämään vanhan päärakennuksen tiloja remontin jälkeen. Arkadia- ja Chydenia-rakennukset on myyty uusille omistajille.

 

Tämä artikkeli on julkaistu alun perin Helsingin Ekonomien lehdessä 1/2019 sivuilla 32-33.