Jukka-Pekka Kokkonen puhuu vuosikokouksessa

Millainen olisi sinun Helsingin Ekonomit tulevaisuudessa?

Olen erittäin innoissani valinnastani Helsingin Ekonomien uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2019-2021! Kahden viimeisen vuoden aikana hallituksen jäsenenä olen päässyt oppimaan paljon uutta, mutta saanut myös huomata, että Helsingin Ekonomienkin tulee uudistua.

 

Tulemme toteuttamaan taas ensi vuonna jäsenkyselyn. Kyselyn pohjalta Helsingin Ekonomien hallitus ja toimiston työntekijät pystyvät johtamaan muutosta jäsenen kannalta oikeaan suuntaan. Yhteisön uudistuminen täytyy tapahtua jäsenten tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Otankin mielelläni jo nyt vastaan kaikenlaisia ajatuksia ja uusia ideoita sekä kuulen missä olemme erityisesti onnistuneet. Joten tule rohkeasti juttelemaan!

 

Tapahtumat Helsingin Ekonomien kilpailuetuna

 

Aika on yksi niistä harvoista resursseista, joita meille on jaettu täysin tasa-arvoisesti. Olisitko kuitenkin samaa mieltä kanssani, jos väittäisin, että aikaa tuntuu olevan nykyään vähemmän käytössä tai ainakin pitää tarkemmin miettiä mihin sitä käyttää? Elämme mahtavan runsauden keskellä. Erilaisia tapahtumia, mahdollisuuksia kouluttautua ja tilaisuuksia verkostoitua on paljon. Saamme ehkä tiedonkin tapahtumista aiempaa paremmin, joten joudumme valitsemaan tarkasti mihin aikaamme käytämme. Helsingin Ekonomien yhteisön tapahtumien pitää kilpailla tuosta ajasta laadulla ja merkityksellisyydellä.

 

Olen itse käynyt laajasti erilaisissa Helsingin Ekonomien tapahtumissamme ja koen, että ne ovat meidän paras kilpailuetu. Nykyään on helppoa etsiä erilaista tietoa tarvittaessa, mutta törmääminen mielenkiintoisiin itselle uusiin aiheisiin on sattumanvaraisempaa. Uudet aiheet saa yleensä ajatukset juoksemaan ja uusia ideoita syntyy väkisinkin. Jos työssäsi tarvitset uutta osaamista, niin tapahtumissa on myös helpompi verkostoitua tämän aiheen ympäriltä ja nopeuttaa omaa oppimisprosessia. Oma verkosto on yleensä rakentunut ajan kanssa ja on mahdollisesti valitettavan kapea oman ydinosaamisen ympärillä.

 

Mitä sinä arvostat yhteisössämme?

 

Haluaisin nähdä, että tulevaisuudessa voimme tuoda jäsentemme erikoisosaamista esille paremmin ja auttaa toinen toistamme menestymään paremmin. Löytyisikö joukostamme mahdollisesti innokkaita artikkelien tai blogien kirjoittajia? Neuvomalla muita voi kehittää omaa ajatteluaan, mutta ennen kaikkea vahvistaa omaa asiantuntijapersoonaa. Tämä voi johtaa uusiin asiakkuuksiin, kumppanuuksiin tai vaikkapa seuraavaan harppaukseen uralla.

 

Tulevaisuudessa informaation ja kilpailevien tapahtumien määrä todennäköisesti vain lisääntyy. Jokaisen on kyettävä löytämään seasta ne itselleen tärkeimmät aiheet. Jotta voimme mitenkään onnistua tässä, on meidän pystyttävä tunnistamaan paremmin yksittäisten jäsenten tarpeet ja kiinnostuksen kohteet sekä panostettava yksilöidympään viestintään. Toisaalta, jos pystymme tekemään tiedosta saavutettavaa ajankohdasta riippumatta, niin voimme tuottaa hyötyä yhä useammalle jäsenellemme. Digitaaliset kyvykkyydet meillä jo käytännössä löytyy tähän. Olisiko sisältö yhdessä luotua ja sitouttavaa?

 

Mitä sinä arvostat yhteisössämme? Millaisia palveluita odottaisit tulevaisuudessa meiltä saavasi? Pohdi näitä asioita ja kerro meille ajatuksesi jäsenkyselyssä. Pääkaupunkiseudulla on vielä paljon ekonomeja, jotka eivät yhteisöömme kuulu. Lisäksi vastavalmistuneet yhä harvemmin liittyvät jäseneksemme. Jotta pysymme elinvoimaisina tai mielellään vahvistumme entisestään, on meidän pakko löytää oikeat keinot uudistumiseen. Pidetään huolta siitä, että meillä on kymmenien vuosienkin päästä vielä maailman paras ja isoin ekonomiyhteisö.

 

Toivotan teille kaikille mukavaa joulunodotusta ja menestyksekästä uutta vuotta 2019!

 

Jukka-Pekka Kokkonen,
Puheenjohtaja 2019 – 21
Helsingin Ekonomit

 

 

Ps. Lisää Jukka-Pekan ajatuksista pääset lukemaan Helsingin Ekonomien vuoden ensimmäisestä jäsenlehdestä, joka ilmestyy helmikuun 2019 alussa!