Mistä löytyy oma porukka? Opiskelijajäsenen tarina

PYRY MUSTAJÄRVI, Nuorten Ekonomien (Helsingin Ekonomit) opiskelijajäsen 2021-2022

 

Morjensta moikka kaikki! Nimi on Pyry Mustajärvi, ensimmäinen kvartaali elämää loppumassa eli ikää on kaksikymmentäneljä (24) vuotta, olen Oulusta kotoisin ja opiskelen Vaasan Yliopistossa ja nykyisin asustan Helsingissä.

 

Tähän mennessä elämäni paras erehdys oli opiskelija- ja hallitustoimintaan mukaan lähteminen, joka tapahtui ikään kuin puolivahingossa. Olin juuri aloittanut opinnot uudella paikkakunnalla vuonna 2017, jossa minulla ei ollut entuudestaan tuttuja ja kiersinkin tästä syystä eri toimijoiden tutustumisiltoja löytääkseni samanhenkisen kaveriporukan.

 

Tutustumisiltojen seurauksena päädyin hakemaan paikkakuntani NESU-hallitukseen ja siten Warrantti ry:n hallitukseen tietämättä enempää sen toiminnasta, koska se vaikutti suositulta, ja se mahdollistaisi verkostoitumisen sekä uusiin ihmisiin tutustumisen. Tulin hakuprosessin jälkeen valituksi hallitukseen, mikä kickstarttasi oman “järjestöurani” ja johti parin mutkan kautta nykyiseen luottamustehtävääni Helsingin Ekonomien Nuorten Ekonomien kerhon toisena opiskelijajäsenenä.

 

Helsingin Ekonomien puolella virkistävää myös on, että toiminnassa ja 7-henkisessä johtokunnassa on eri paikkakunnilla opiskelleita ekonomeja mukana. Myös KY:ltä on toinen meidän opiskelijajäsenistämme ja saamme hyvin tuotua kokemustamme mukaan toimintaan. Ja on se vienyt minut jo jäsenlehden kanteenkin 17 000 jäsenen levikillä, huh.

 

Helsingin Ekonomien ydin ehkäpä onkin juuri asiatapahtumat rennolla twistillä ja verkostoitumisen kera. Yksi ensimmäisiä Helsingin Ekonomien tapahtumiani oli kesällä 2019 Nuorten Ekonomien yhdessä NESU Finlandin kanssa järjestämät afterworkit Helsingissä, jossa oli tunnelma kohdillaan peräti 50 hengen voimin. Sama tunnelma jatkui vuotta myöhemmin 2020 kesän aftereilla, ja myös Nuorten Ekonomien johtokuntahakuinfo vakuutti toiminnan sopivuudesta ja sopivasta pestistä opiskelija-aktiivivuosien jälkeen. Ehkäpä sama voisi toimia sinulla?

 

Omaa toimintaani yliopistokaupunkini aktiivikentällä on ohjannut kokemus Vau! -efektistä ensimmäisissä tapahtumissa uutena opiskelujana ja sen säilyttämisen tahtotila. Halusin — ja haluan vieläkin, että jokaisella opiskelijalla mahdollisuus kokea vastaavanlainen hämmästyksen sekä euforian tunne kuin minä koin ensimmäistä kertaa istuutuessani paikalleni opiskelijasitseillä. Ajatus tästä toiminnan jatkuvuudesta on motivoinut minua tehtävästä toiseen ja järjestötoiminta on ollut palkitsevaa, sillä siinä kykenee pienellä vaivannäöllä tuottamaan lisäarvoa ja antamaan takaisin omalle yhteisölleen.

 

Järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan palkitsevuuden lisäksi tehdessä pääsee kehittämään itseään ja käteen jää takuulla työelämässä hyödyttäviä valmiuksia. Vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojen kehittymiseltä ei voikaan välttyä — molemmat elintärkeitä koulun penkiltä työyhteisöön siirtyessä. Omaa siirtymääni onkin rikastanut kautta opiskelun jatkunut kasvu tiimin jäsenestä sen vetäjäksi, sekä jälkeenpäin perehdyttäjän ja mentorina. Parhaita hetkiä opiskeluaikanani ovatkin olleet juuri sellaiset, joissa on toimittu yhdessä osana tiimiä ja koettu niin onnistumiset kuin epäonnistumiset yhtenä joukkueena.

 

Vapaaehtoistehtävät eivät myöskään sido yksilösuoriutujan käsiä viikoittaisiin kokouksiin tai kuukausittaisiin tiimisprintteihin, vaan itseään kehittäviä haasteita löytyy tehtävässä kuin tehtävässä myös yksilötasolla ja vastuita voi kasata lautaselleen oman makunsa mukaan. Konkreettisia esimerkkejä tällaisista haasteiden kautta opituista asioista ovat mm. myynti- ja brändiosaaminen, sisällöntuottotaidot, esiintymisvarmuus sekä itseohjautuvuus.

 

Suosittelen siis kaikkia lämpimästi uskaltamaan erehtyä, kuten minäkin aikoinaan ;). Voi hyvinkin olla, että erehdyksesi osoittautuukin jälkeenpäin mieleenpainuvimmiksi hetkiksi. Voit aloittaa vaikka tutustumalla verkkosivuihin helsinginekonomit.fi tai tsekkaamalla Nuoret Ekonomit somesta (linkit löytyvät kirjoituksen alta), tai miksei vaikka laittamalla minullekin viestiä! Isompana tapahtumana myös tulee lokakuussa Ekonomi Summit, joka voi sinut kenties vakuuttaa toiminnasta – optio Kylteripäivien varalta vaikkapa?

 

Helsingin Ekonomien kaikkiin peräti seitsemääntoista eri kerhoon haetaan vuosittain syys-lokakuussa opiskelijajäseniä sekä totta kai ekonomeja mukaan toimintaan luottamushenkilöksi, jotta ekonomiyhteisöstä saadaan aiempaakin parempi meille kaikille – kenties siinä samalla saat itsekin uusia kokemuksia, kehittymistä ja verkostoa.

 

 

Nuorten Ekonomien tarkoituksena on tuoda yhteen pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla asuvat nuoret ja nuorenmieliset ekonomit ja toteuttaa toimintaa, joka kiinnostaa erityisesti uransa alkuvaiheessa olevia. Tarkoitus on myös tarjota vastavalmistuneille ekonomeille helppo väylä tulla mukaan Helsingin Ekonomien kerhotoimintaan. Tiesithän myös, että kaikkien kaupunkien kylterit voivat vapaasti osallistua kaikkiin Helsingin Ekonomien tapahtumiin.

 

Seuraa somessa:

Facebook

Instagram

LinkedIn