Eeva Heikkilä ja possu

Röh! Ekonomi ja suomalainen possu – tosielämän Viivi ja Wagner

Teksti: Eeva Heikkilä

Kuva: Katariina Jankkila

 

Olen aloittanut tammikuussa uudessa työpaikassa. Tehtävänäni on suojella suomalaista possua. Ihan totta! Olen projektipäällikkö, joka vastaa afrikkalaisen sikaruton torjuntatoimista Suomen tullissa. Ei nyt sentään elävien possujen tullitarkastuksista mutta sikaruton viestinnästä kyllä. Siihen taipuvat ekonominkin taidot.

 

Olen vääntänyt projektisuunnitelmia, julkisia hankintoja ja vahtinut silmä kovana budjettia. Projekti ei etene ilman yhteistyötä eläinlääkäreiden, juristien ja graafikoiden kanssa. Välillä on pitänyt etsiä ikivanhoja järjestelmämanuaaleja ja ihmetellä jonnekin systeemeihin kadonneita matkalaskuja. Pääni on ihan sekaisin uusista käsitteistä, kumppaneista, nimistä ja kopiokoneen salasanoista. Mutta onpa opettavaista ja antoisaa! Koen tekeväni merkityksellistä työtä.

 

Ei voi tyytyä vain työnantajan koulutukseen

 

Ekonomin taidot venyvät moneen, varsinkin kun pitää huolta omasta osaamisestaan. Ei voi tyytyä työnantajan mahdollisesti tarjoamaan koulutukseen, varsinkin jos tähyää uusille osaamisalueille. Minäkin olen viimevuosina opiskellut controller-toimintoja, hakukoneanalytiikkaa ja valmentavaa johtamista. Ensi viikolla aloitan html-kurssin. Kaikesta opista on hyötyä, jos ei muuta niin se ilo, että hoksaa oppivansa.

 

Helsingin Ekonomit järjestävät tänäkin vuonna meille upeita tilaisuuksia oppia uutta ja tutustua fiksuihin ihmisiin. Tapahtumia on laidasta laitaan aina urheilutapahtumista sijoitusaamuihin, tilinpäätösanalyyseihin ja esiintymiskursseihin. Tapahtumia on vuodessa yli 200.

 

Tule mukaan oppimaan ja verkostoitumaan

 

Oletko tutustunut Helsingin Ekonomien monipuoliseen tapahtumatarjontaan? Valinnanvaraa on. Tule mukaan oppimaan ja verkostoitumaan. Erityisesti kutsun mukaan kyltereitä ja nuoria ekonomeja. Tulette tarvitsemaan työelämän verkostoja!

 

Helsingin Ekonomien tapahtumakalenteriin tästä>

 

Eeva Heikkilä

 

Kirjoittaja on Helsingin Ekonomien hallituksen jäsen ja monivuotinen Helsingin Ekonomien aktiivi. Viime vuonna tuli käytyä 17:ssä Helsingin Ekonomien järjestämässä tapahtumassa: työlainsäädäntöä, yritysvierailuja, jumppaa ja kulttuuria.