Parisuhteen ja salsan askelkuviot kuntoon

Mitä tapahtui: Sinkkuilta vol. 2: Vuorovaikutustaidot – Miksei hän…? -tapahtuma 8.6.2019
Kirjoittaja: Tuula Salmi, Ekonominaisten puheenjohtaja

 

Ekonominaisten järjestämän sinkkuillan tunnelma oli avoin ja innostunut.  Luennoitsijana toimi Sari Kailanko, PsM, KTM, joka on terapeutti, työyhteisöjen konsultti ja omistaja psyykkisen hyvinvoinnin keskuksessa. Hän on perustaja ja hallituksen jäsen Suomen Tunnekeskeisessä pariterapiayhdistyksessä.

 

Sari tekee väitöskirjaa tunnekeskeisestä pariterapiasta, jossa tutkitaan ihmisten välistä vuorovaikutusta ja omia tunnereaktioita/kokemuksia kiintymyssuhteen näkökulmasta. Sari on auttanut sekä sinkkuja että pareja rakentamaan läheisiä ihmissuhteita. Lisätietoja löytyy tästä.

 

Sari piti kiinnostavan ja käytännönläheisen luennon, joka sai osallistujat keskustelemaan innokkaasti parisuhteesta ja sen rakentamisesta. Vaihdettiin kokemuksia siitä, miten tutustumisvaiheessa tulee asetettua erilaisia odotuksia ja miten niistä saattaa seurata pettymyksiä. Annetaan merkityksiä sille kuinka nopeasti toinen vastaa viesteihin tai sille ettei toinen sanonutkaan tai tehnytkään niitä asioita, joita odotimme. Ja tämä kaikki tapahtuu ilman, että huomaamme ettemme missään vaiheessa sanoneet omia odotuksiamme tai toiveitamme ääneen.

 

Keskustelimme myös kiintymyssuhteen merkitystä läheisissä ihmissuhteissa. Miten lapsuudessa rakentunut kiintymyssuhde vaikuttaa omiin reaktioihimme ja käyttäytymiseemme aikuisena ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa.

 

Illan lopuksi saimme nauttia tanssista ja opetella Roly Gonzalesin ohjaamana salsan askelkuviot tanssikoulu SalsaStudiossa.

 

Illan tunnelma oli mukavan rento. Tapahtuman osallistujat kiittelivät luentoa ja toivoivat, että saadaan ensi syksylle jatkoa parisuhdeteemasta!

 

Poimintoja osallistujien palautteesta

 

“Sari Kailanko piti aivan mahtavan esityksen. Vaikka olen paljon lukenut ja kuunnellut monenlaista näkökulmaa parisuhteiden ja yleisesti vuorovaikutuksesta, tuli tässä huikea määrä uutta ymmärrystä ja uutta näkökulmaa.”

 

“Vaikka tässä puhuttiin parisuhteista, niin vastaava omien odotusten ja merkitysten ymmärtäminen liittyy myös työelämään. Tosi hyödyllinen tapahtuma.”

 

“Tanssiopastus oli ihanan raikas elämys positiivisen, hymyilevän ja selkeän opettajan johdolla.”