Tästä tulee hyvä vuosi!

Tästä tulee hyvä vuosi!

 

Vuosi sitten kirjoitin hallitusblogissani, kuinka vaikea vuosi on alkanut hyvin. No, tästä vuodesta tulee vielä parempi! En paljoa tiedä, mutta jos se menisikin jotenkin näin.

Ensinnäkin, Helsingin Ekonomien hallitus on saanut vuoden alusta kolme kovaa uutta pelaajaa, ja tiimi on voimissaan. Se lupaa jo paljon hyvää. Meillä on tänä vuonna paljon tärkeitä asioita työstettävänä ekonomiyhteisössä, ja niissä on mahtavaa olla mukana. Samaan hengenvetoon, myös koko ekonomiyhteisö on saanut paljon uusia toimijoita mukaan – esimerkiksi tammikuussa järjestetty Helsingin Ekonomien Kick off-koulutus oli täynnä porukkaa, ja jäsenistö opettelee jälleen verkostoitumaan ja käymään paikan päällä tapahtumissa. Tammikuussa oli myös Suomen Ekonomien järjestämä 500 hengen Kylteripäivät, jossa eri kaupunkien kylterit ja kylterihallitukset pääsivät jälleen pitkästä aikaa kentälle tutustumaan ja nauttimaan tapahtumista.

Päivätyökseni toimin Accenturella HR Partner Leadina, ja vastaan meillä 800 hengen yksikön HR:stä yhdessä huikean 6-henkisen tiimini kanssa. Tämä tuo paljon intoa ja energiaa arkeeni, ja luottamustoimet sopivan ripauksen päälle. Töissä mietimme myös kuuluisaa uutta normaalia, miten saisimme ihmiset tulemaan toimistolle useammin, miten ihmisten jaksamisesta ja osaamisesta huolehditaan ja miten IT-alan muutos kehittyy: toistaiseksi tätä blogia ei vielä ChatGPT kirjoittanut. Vai kirjoittiko?

Se mennee niin, että kevään eduskuntavaalit menevät huikeasti, ja uusi hallitus saa huikeita uudistuksia aikaan. Suomen talouden velkaantuminen taittuu ja vaurastuminen alkaa. Ihmisten hyvinvointi lisääntyy, pahoinvointi vähenee, mielenterveyshaasteet kääntyvät flow-fiilistelyihin, hyvinvointialueet ja sote pelittävät hienosti. Koulutustaso nousee, työmarkkinat kukoistavat. Kiusaaminen, syrjintä, vihamielisyys ja rikokset puoliintuvat kuukausi kuukaudelta. Naapurillekin on alettu moikata. Suomi on se maailman paras – ja aidosti onnellinen kansakunta. Maajussit saavat morsiamensa, ja Euroviisutkin on tänä vuonna helppo nakki. Kesä on lämmin, ja tietysti Suomi voittaa jääkiekon MM-kultaa – kaikissa ikäluokissa.

Maailmalla ilmastokriisin osalta huomataan, että elvytystoimenpiteet alkavat tepsiä ja keskilämpötilat kääntyvätkin laskuun. Maailmankriisit, nälänhätä, maailmantalouden haasteet, pandemiat ja sodat loppuvat – jopa Venäjä lopettaa hyökkäyssotansa, kärsii tuomionsa, pyytää Ukrainalta anteeksi ja rakentaa tuhoamansa maan takaisin. Turkki kutsuu koko uuden Nato-yhteisön biletysviikonloppuun Istanbuliin, ja somevideot niistä ovat täysin ookoo. Inflaatio taittuu normaaliksi, energiahinnoista ei enää juuri kukaan puhu ja Euribor on vain korko muiden joukossa.

No, katsotaan miten käy.

 

Jori Hurula

Helsingin Ekonomien hallituksen jäsen

HR Partner Lead Accenturella