Valoa kohti

MARJAANA TÖYLI, Helsingin Ekonomien toiminnanjohtaja

 

Olemme kamppailleet lähes vuoden koronan kanssa. Vihdoin valo pilkahtelee jo hieman horisontissa ja usko tulevaan vahvistuu rokotusten alkamisen myötä. Jotta pilkahdukset muuttuvat täydeksi valoksi, pitää meidän jokaisen jaksaa vielä hetki. Mitä vastuullisempia olemme, sitä nopeammin valoisa aika koittaa. Kaikki Helsingin Ekonomien toiminta toteutetaan toistaiseksi pelkästään virtuaalisessa muodossa, vaikka monella olisi jo halu kasvokkain kohtaamisiin.

 

Vanha sanonta, ”ei niin paljon pahaa, etteikö jotain hyvääkin”, pätee tähän poikkeukselliseen aikaan. Helsingin Ekonomeissa toiminta muutettiin pikavauhtia virtuaaliseksi, ja muutosten myötä viime vuodelta kirjattiin yhdistyksemme historian kaikkien aikojen aktiivisin vuosi: tapahtumiin ilmoittautumisia kertyi yli 12 000 ja jäsenmäärämme kasvoi yli 400 jäsenellä ylittäen vuoden lopussa 17 100 jäsenen rajan.

 

Etätyöstä on muodostunut monelle meistä uusi normaali ja kotikonttorit toimivat nyt pääasiallisina työpisteinä. Novetoksen Outi Olkkola kuvaa tämän lehden artikkelissa ”Uusi normaali voi tuottaa kilpailuedun pitkälle tulevaisuuteen” kulunutta vuotta osuvasti sanoilla ”globaali ihmiskoe”, ja sitähän tämä todella on ollut. Monella oma jaksaminen ja hyvinvointi ovat olleet koetuksella. Vireystilan optimointiin ja stressin hallintaan liittyvissä artikkeleissa kerrotaan vinkkejä hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja parantamiseen. Verkkosivujemme webinaariarkistosta voit katsoa hyvinvointiteemaisia tallenteita ja täydentää niillä omaa terveyden työkalupakkiasi.

 

Millainen on sitten uusi normaali koronan jälkeen? Teemaa tarkastellaan Helsingin Ekonomien vuosipäiväwebinaarissa 23.3. talouden, hyvinvoinnin ja tulevaisuuden näkökulmista. Kuulemme Jaana Timosta Seligson & Co:sta, Timo Lappia Heltti Oy:stä sekä futuristi, tulevaisuudentutkija Ilkka Halavaa. Osallistu, ammenna oppeja ja avarra näkemyksiäsi, jotta olet mahdollisimman valmis, kun uusi normaali koittaa. Paikkasi varmistat ilmoittautumalla verkkosivuillamme.

 

Otetaan koronakaudesta parhaat opit talteen ja viedään ne käytäntöön. Yhdistyksemme perustamisvuonna 1935 silloisessa jäsenlehdessä kirjoitettiin, että yhdessä saamme suuriakin aikaan. Noissa sanoissa piilee suuri totuus. Tehdään huomisesta entistä ehompi ja valoisampi. Yhdessä.