Vastuullisuutta edistetään monin tavoin – vuoden vastuullisuustekijät taas valittu 

Vastuullisuutta edistetään monin tavoin – vuoden vastuullisuustekijät taas valittu

Teksti ja kuva: Pinja Hirvilammi, Vastuullisuusekonomien toimikunnan puheenjohtaja

 

Vastuullisuus on vihdoinkin ja varmasti pinnalla. Termit vastuullisuus ja kestävä kehitys vilahtelevat tänä päivänä lähes jokaisessa juhlapuheessa, yritysten strategiakaavioissa ja etenkin markkinointimateriaaleissa. Harvemmin näemme kuitenkaan julkisuuden parrasvaloissa tämän jatkuvan muutostyön parissa työtä tekeviä ammattilaisia. Heitä, joiden työ on usein jo vuosikausia pitänyt sisällään skenaariotyötä ihmiskunnan suurimpien haasteiden edessä, uusien liiketoimintamahdollisuuksien kehittämistä, riskienhallintaa, neuvottelua ja kädenvääntöä eri intressien vastatulessa sekä päivittäistä ratkaisukeskeisen vision puolesta taistelemista. Vastuullisuusekonomit haluavat tuoda näkyväksi vastuullisuuden parissa työtä tekeviä ammattilaisia ja asettaa heidätkin valokeilaan. Vuoden vastuullisuustekijän kunniakirjat jaettiin Helsingin Ekonomien jäsenten lähettämien ehdotusten perusteella henkilöille, jotka olivat kuluneen vuoden aikana roolissaan edistäneet vastuullisuutta edistyksellisellä tavalla.

 

Kuvassa vuoden 2023 vastuullisuustekijät Katja Tolkki ja Niklas Kaskeala.

 

Aktiivinen ja äänekäs muutoksentekijä sekä innostava vastuullisuustekijä palkittiin.

 

Vastuullisuusekonomit järjestivät toistamiseen Helsingin Ekonomeille avoimen äänestyksen vuoden vastuullisuustekijöistä. Ehdotuksista nousi selkeästi esiin sekä ekonomien ryhmä että toisia koulutusalan edustajia, jotka ovat olleet vahvasti esillä nostamassa vastuullisuusteemoja. Valinnoissa päädyttiin palkitsemaan siksi ekonomi- että ei-ekonomi -kategorian vastuullisuustekijät.

 

Helsingin Ekonomien jäsenten lähettämissä ehdotuksissa Vuoden Vastuullisuustekijäksi Niklas Kaskealan nimi nousi esiin useampaan kertaan. Häntä kehuttiin aktiivisuudesta ja äänekkyydestä vastuullisuuden puolesta. Niklas Kaskealaa kuvailtiin muutoksentekijäksi, joka muistuttaa meitä jatkuvasti muutoksen tarpeesta, esteistä muutoksen tiellä ja jokaisen meistä mahdollisuuksista vaikuttaa, unohtamatta rakenteita, median ja yritysten sekä markkinoinnin roolia. Häntä myös kiiteltiin siitä, että hän osaa tarjota visioita paremmasta tulevaisuudesta pelkän synkistelyn sijaan.

 

Ehdotettujen ekonomien joukosta nousi toiseksi vuoden 2023 vastuullisuustekijäksi Katja Tolkki. Häntä Helsingin Ekonomien jäsenistö kiitteli innostavasta otteestaan, jota hän osoitti kouluttaessaan talousammattilaisia ja tilintarkastajia uuden talousdirektiivin mukaiseen raportointiin. Tolkki ottaa aktiivisesti kantaa ja työssään vaikuttaa transformatiivisella toimialalla, jossa siirrytään fossiilisista raaka-aineista uusiutuvaan ja kierrätettyyn.

 

Vuoden vastuullisuustekijät palkitaan taas vuoden 2024 loppupuolella ja kaikki Helsingin Ekonomien jäsenet voivat ehdottaa palkinnon saajia sekä perustella ehdokkaansa voittoa. Vastuullisuusekonomien toimikunta käy läpi ehdotukset ja perustelut sekä valitsee näistä taas voittajat, jotka palkitaan. Kiitos kaikille vuoden 2023 vastuullisuustekijän valintaan osallistuneille ja tehdään kisasta vielä kovempi nyt alkaneena vuonna!