Yhdessä vahvempia

Tänä vuonna 85 vuotta täyttävä Helsingin Ekonomit kuuluisi ikänsä puolesta riskiryhmään poikkeusoloja ajatellen. Helsingin Ekonomit on kuitenkin osoittanut muuntautumiskykynsä ja on notkeasti palvellut jäseniään uusilla tavoin. Noin 17 000 jäsenelle on mahdollistettu esimerkiksi monipuolinen webinaaritarjonta ja luottamushenkilöt pitävät yhteyttä sekä aktiivisesti suunnittelevat tulevaa.

 

Täysin poikkeukselliset olosuhteet ovat mullistaneet monen elämän monella eri tavalla. Näinä aikoina koetellaan niin yksilön kuin yhteisön selviytymiskeinoja ja joustavuutta muovautua myrkyssä katkeamatta. Muutokset palauttavat mieleen Suomen Ekonomien strategian, jonka mukaan rohkeus muuttua vapauttaa potentiaalisi. Myös Helsingin Ekonomien arvoihin lukeutuu rohkeus.

 

Olen monesti miettinyt mitä kaikkea tämä käytännössä voi tarkoittaa. Kriisissä tämä näyttäytyy uudenlaisessa valossa. Rohkeutta on ainakin kokeilla uusia toimintatapoja ja jakaa omaa osaamista muiden hyväksi. Mikä sitten mahdollistaa rohkeuden muuttua? Ainakin yhteisön ja verkoston tuki valaa luottamuksen pohjaa, jonka tuella voi ponnistaa ennakkoluulottomasti eteenpäin.

 

Stressaavassa tilanteessa toimimme helposti totuttujen kaavojen mukaan ja tarvehierarkian alemmat tikaspuut korostuvat. Siksi vaikeina aikoina osaamisen ja ammatillisen kehittymisen verkoston merkitys ja arvo mielestäni korostuvat entisestään. Olemme yhdessä vahvempia eikä kaikkea tarvitse keksiä ja kannatella yksin. Yhdessä olemme arvokkaiden kohtaamisten yhteisö. Helsingin Ekonomit on siksi minusta myös poikkeusoloissa arvojensa näköinen: yksilöä arvostava, avoin ja rohkea.

 

Poikkeavina aikoina on tärkeää miettiä mikä rauhoittaa ja ravitsee omaa mieltä. Toivottavasti löydät monipuolisen yhteisön tarjonnasta itsellesi sopivimmat tavat hyödyntää ja vapauttaa omaa potentiaaliasi. Tervetuloa mukaan.

 

VILJA AROLA

Helsingin Ekonomien hallituksen jäsen