Kädenjälki ekonomiyhteisöön

Kirjoittaja: Matti Lepistö, Helsingin Ekonomien tiedottaja

Kuvat: Henni Hyvärinen

 

Nuorten Ekonomien puheenjohtaja Jori Hurula kannustaa ekonomeja ja kyltereitä hakemaan johtokuntiin. 

 

Helsingin Ekonomien kerhojohtokuntiin haetaan parhaillaan uusia jäseniä.

 

”Johtokunta on näköalapaikka, jossa pääsee ideoimaan ja toteuttamaan tapahtumia ekonomiyhteisön ytimessä. Toiminnan kautta pääsee myös kehittämän omaa ammatillista osaamista ja luomaan verkostoja muihin ekonomeihin sekä toisten alojen tekijöihin”, Jori Hurula suosittelee.

 

Hurula on toiminut kaksi vuotta Nuorten Ekonomien puheenjohtajana. Kerhon toiminta on suunnattu uraansa aloitteleville ekonomeille ja kauppatieteiden opiskelijoille.

 

Nuoret Ekonomit järjesti hiljattain myyntikoulutuksen sekä nuorille suunnatun työoikeudellisen selviytymiskoulutuksen. Suosittuja tapahtumia ovat olleet myös koulutukset esiintymiseen, verkostoitumiseen ja LinkedInin käyttöön sekä rennot afterworkit.

 

Johtokuntaan kuuluu tällä hetkellä yhdeksän jäsentä. Kaksi heistä ovat kauppatieteiden opiskelijoita.

 

”Meillä on hyvä ja itseohjautuva porukka, jolla on rohkeutta tehdä asioita. Kokouksissa on se henki, että jokainen voi tuoda esille omia visioitaan ja ideoitaan tapahtumista. Hienoa on myös se, että olemme kotoisin ympäri Suomea ja eri-ikäisiä”, puheenjohtaja kertoo. 

 

 

Kertaheitolla puheenjohtajaksi

 

Nuorten Ekonomien kerhon tavoitteena on tarjota opiskelijoille ja vastavalmistuneille ekonomeille helppo väylä tulla mukaan Helsingin Ekonomien toimintaan.

 

Jori Hurulan kohdalla päätyminen kerhon puheenjohtajaksi kävi nopeasti, sillä yhdistyksen jäseneksi hän liittyi vasta kolmisen vuotta sitten.

 

”Työskentelin puolitoista vuotta HR-tehtävissä Accenturella Prahassa. Jäseneksi liityin palattuani Suomeen. Ajattelin aluksi, että voisin vuoden verran kokeilla”, hän kertoo.

 

Ulkomailla asuneen ja Jyväskylän kauppakorkeakoulusta valmistuneen Hurulan yhtenä tavoitteena oli verkostoitua pääkaupunkiseudun ekonomien kanssa.

 

”Helsingissä oli jo tuttuja, mutta varsinkin uran alkuvaiheessa koin tärkeäksi laajentaa verkostoja entisestään. Tapahtumien kautta sai myös jäsenmaksulle lisää vastinetta.”

 

Hurula kävi Helsingin Ekonomien tapahtumissa. Pian hän huomasi ilmoituksen, jolla haettiin uusia jäseniä kerhojohtokuntiin. Hurula lähetti hakemuksen.

 

”Hakemukseni oli sisällä ja hetken kuluttua kaverini jo kysyi, haluaisinko ryhtyä Nuorten Ekonomien puheenjohtajaksi”, hän muistelee.

 

Hurula tarttui tarjoukseen. 

 

”Rohkenin ottaa tehtävän vastaan, koska minulla on vahva yhdistystausta ja olen hoitanut lukuisia luottamustehtäviä.”

 

Kolmikymppinen Hurula on ollut monessa mukana. Hän on ollut Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa. Lisäksi hän on toiminut ainejärjestö Pörssin yrityssuhdevastaavana, opiskelija-asuntosäätiö KOASin valtuuskunnassa sekä kahden eri asukastoimikunnan puheenjohtajana. Valmistumisen jälkeen hänet valittiin alumnijärjestö Pörssin Alumnit ry:n puheenjohtajaksi. Hurula on myös perustanut akateemisen olutseura DOS:n, jolla on nykyään yli 600 jäsentä.

 

”Tekemisen meininki kiinnostaa”, hän kommentoi pitkää luottamustehtäviensä listaa.

 

 

Ison yhdistyksen edut

 

Johtokuntatyöskentelyssä on Hurulan mukaan parasta se, kun oma kädenjälki näkyy ekonomiyhteisössä.

 

”Järjestöissä toiminta on usein tehokkaampaa kuin työelämässä. Asioita voi tehdä joustavasti heti ilman että tarvitsee odottaa vuosia budjettia projektille. Järjestöissä työn tulokset näkyvät nopeammin”, hän kertoo.

 

Hurula kertookin, että Helsingin Ekonomeissa on ison yhdistyksen edut käytettävissä.

 

”Kerhoille on vakiobudjetti, joka vapauttaa aikaa ja voimavaroja asioiden ideointiin ja toteuttamiseen. Aikaa ei kulu rahankeruuseen, vaan pääsemme heti annettujen resurssien puitteissa tekemään tapahtumia.”

 

Tapahtumista Hurula nostaa lempilapsekseen viime vuonna järjestetyn Nuorten Akateemisten Yhteisseminaarin, joka keräsi yhteen nuoret ekonomit, lakimiehet, lääkärit ja psykologit.

 

”Visio ja toiveeni oli tuoda nuoret eri alojen ammattilaiset yhteen sekä tiivistää yhteistyötä taustaliittojen kanssa. Tilaisuuden teemana oli yhteiskunnallinen vaikuttaminen, ja paneelissa oli asiantuntijoita eri järjestöistä. Ilta huipentui sitsimäisiin iltajuhliin.”

 

Hurula sanoo, että seminaari järjestetään koronatilanteen salliessa uudelleen ensi keväänä.

 

”Poikkitieteellisyys on ollut aina lähellä sydäntäni. Tavoitteena on, että seuraavalla kerralla saadaan myös opettajat ja insinöörit mukaan”, hän sanoo.

 

 

Haku johtokuntiin on käynnissä

 

Kuka tahansa Helsingin Ekonomien jäsen ja kylteriyhdistyksen jäsen voi hakea kerhojohtokuntiin.

 

”Nuorissa Ekonomeissa on arviolta kolme paikkaa vapautumassa. Kannattaa hakea, sillä johtokunnassa pääsee vapaasti tekemää asioita ja toteuttamaan villejäkin ideoita ekonomiyhteisössä”, Hurula suosittelee.

 

 

Lue lisää:

Haku johtokuntiin

Nuoret Ekonomit