Osaaminen avaa ovia

Päivitä osaamistasi – se avaa ovia

Helsingin Ekonomien kevään 2022 apurahojen hakuaika on juuri nyt ajankohtainen. Viime vuosina suosittuja kohteita apurahahakemuksissa ovat olleet erilaiset kurssit ja sertifikaatit. Jatkuvan oppimisen avulla voi joko täydentää tai päivittää osaamistaan – tai jopa hypätä uudelle uralle, kun rakentaa omista kiinnostuksen kohteistaan uusia polkuja kouluttautumisen kautta.Työelämä ja liiketoimintaympäristöt muuttuvat valtavaa vauhtia, ja meistä jokaisen tulee päivittää osaamistaan säännöllisesti. Näin säilytämme oman kilpailukykymme työmarkkinoilla. Erilaiset koulutukset ja sertifikaatit ovat oiva tapa täydentää taitoja ja myös todentaa osaamistaan työnantajille. Joskus lisäkoulutukset ja sertifikaatit voivat antaa sysäyksen kokonaan uusille urapoluille, tai ratkaista rekrytointipäätöksen eduksesi.

 

Sertifikaatti auttoi työnhaussa

Työskentelen itse IT-alalla, jossa kehitys ja muutos on päätähuimaavaa. Vietin viime vuonna 9 kuukautta äitiyslomalla pienten kaksosten kanssa, ja jo tämän lyhyehkön ajanjakson jälkeen työelämään palatessani koin, että moni teknologia oli ottanut valtavia harppauksia eteenpäin. Osaamista oli ryhdyttävä päivittämään työn ohessa.

 

Kiinnostu – opi – hyödy

Äitiysloma avasi mahdollisuuden laajentaa osaamista omien kiinnostuksen kohteiden parista. Erilaiset verkko-opintomuodot tekivät omatoimisesta opiskelusta helposti päiviin sisällytettävää; kun kaksoset nukkuivat, äiti suoritti Googlen ketterän projektijohtamisen sertifikaattia. Äitiysloman loppusuoralla päätin hakea uusiin työtehtäviin, jolloin myös työnantajat panivat tuoreen suorituksen positiivisesti merkille; omasta kiinnostuksesta ja oppimishalusta oli siis konkreettista hyötyä työnhaussa.

 

Laadi suunnitelma

Milloin viimeksi istuit alas ja kirjasit paperille urahaaveitasi – ja konkreettista polkua haaveitasi kohti? Varsinkin silloin, jos oma urakehitys tuntuu junnaavan paikallaan tai työmotivaatio on hukassa, voi suunnitelman mukainen jatkokouluttautuminen ja omatoiminen opiskelu olla toimiva harppaus kohti omia tavoitteita.

  • Kirjaa ylös omat tavoitteesi
  • Kartoita vaihtoehtoja, jotka tukevat tavoitteiden saavuttamista.

Opintomahdollisuuksissa nykyään vain taivas on rajana, kun esimerkiksi kansainvälisten huippuyliopistojen kursseja on mahdollista suorittaa omalla kotisohvalla. Jos kiinnostavat ja tarvittavat opinnot ovat hintavia, on hyvä myös pohtia, voiko rahallinen investointi omaan osaamisen maksaa itsensä takaisin.

 

Helsingin Ekonomit tukee elinikäistä oppimista apurahoin

Helsingin Ekonomit haluaa olla jäsentensä kumppani opintojen ensi askeleista läpi elämän. Tuemme jäsentemme elinikäistä oppimista ja mahdollistamme askeleiden ottamista kohti uraunelmia myös apurahojen ja opiskelijastipendien muodossa.

Kevään apurahahaku on nyt käynnissä – hyödynnä mahdollisuus ja hae apurahaa!

Kirjoittaja: Johanna Farin, Koulutustyöryhmä, Helsingin Ekonomit

 

Apurahahaku 25.4.-29.5.2022

Haluatko syventää osaamistasi? Pohditko uuden suunnan ottamista urallesi? Kaipaatko tietojen tai taitojen päivittämistä? Helsingin Ekonomit myöntää tänäkin vuonna apurahoja jäsenilleen osaamisen kehittämiseen.

Klikkaa linkistä, lue lisää ja hae: APURAHAHAKU

 

Lukuvinkki

Ammattijärjestäjä – kaaoksen kesyttäjä: apurahan saajan kertomus